Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over weidewinkels

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990011910

Vragen van het Ravestein (D66) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over weidewinkels. (Ingezonden 6 juni 2000)


1

Hebt u kennisgenomen van berichten dat «Ahold Vastgoed in de komende jaren 150 tot 200 supermarkten aan de randen van steden wil neerzetten?» 1)


2

Acht u het plan van Ahold Vastgoed in strijd met het ruimtelijk ordeningsbeleid gericht of perifere en grootschalige detailhandel (PDV/GDV-beleid) in de brief van 10 april jl. als volgt omschreven: «In de ogen van het kabinet dient vestiging van detailhandel uitsluitend te worden geaccommodeerd binnen verstedelijkte of te verstedelijken gebieden (weidewinkels mogen dus niet) (...)»? 2)


3

Is het juist dat Ahold Vastgoed al met verscheidene gemeenten en provincies spreekt over de locatie van deze nieuwe grote supermarkten?


4

Acht u deze ontwikkeling ongewenst en zo ja, bent u van plan maatregelen te treffen?

«Albert Heijn wil weidewinkels aan rand steden», De Telegraaf, 29 mei jl.; «Albert Heijn wil grote supers vlak buiten de steden», De Volkskrant, 29 mei jl.

Kamerstuk 24 036 Marktwerking, deregulering en wetgevingskwaliteit, nr. 157.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie