Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over bescherming agenten bij rampen

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990012030

Vragen van het lid Kant (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over bescherming van agenten bij rampen en zware ongevallen. (Ingezonden 6 juni 2000)


1 Is het waar
dat politieagenten onbeschermd naar rampen en zware ongevallen worden gestuurd, zodat zij het risico lopen gevaarlijke stoffen in te ademen? Zo ja, hoe vaak komt dit voor? 1)


2 Zijn er politiekorpsen waar
agenten wel over de mogelijkheid beschikken zich te beschermen tegen inademing van gevaarlijke stoffen? Zo ja, welke korpsen is dit het geval? Op welke manier beschermen zij zich?


3 Deelt u de mening dat
alle agenten de mogelijkheid zouden moeten hebben zich te beschermen tegen inademing van gevaarlijk stoffen?


4 Vindt u het acceptabel dat
politieagenten weigeren uit te rukken naar een ramp of zwaar ongeval vanwege het risico op inademing van gevaarlijke stoffen? Zo neen, bent u bereid zich in te zetten voor verbetering van de bescherming van agenten tegen inademing van gevaarlijke stoffen?

5 Acht u het
wenselijk dat iedere politiewagen standaard met gasmaskers/perslucht wordt uitgerust voor de bescherming van agenten tegen inademing van gevaarlijke stoffen? Zo neen, waarom niet?


6 Bent u bereid de
korpschef hiertoe een aanwijzing te geven? Zo neen, waarom niet? Zo ja, bent u tevens bereid hiervoor extra middelen beschikbaar te stellen aan de politiekorpsen? Nova, 2 juni jl.
Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie