Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kandidaat ontwikkelaars stadscentrum Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Kandidaat ontwikkelaars stadscentrum Nieuwegein geselecteerd (6 juni)

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nieuwegein besloten twee kandidaat ontwikkelaars te selecteren voor de herontwikkeling van het stadscentrum. Geselecteerd zijn de combinatie Blauwhoed / ING Vastgoedontwikkeling en Multi Vastgoed Development Corporation.

Het college wil met deze partijen op korte termijn tot een intentieovereenkomst komen. Op basis van deze intentieovereenkomst werken de gemeente Nieuwegein en de beide kandidaat ontwikkelaars het door de raad vastgestelde Masterplan Binnenstad verder uit naar het Integraal Ontwikkelingsplan Binnenstad (IOB) 2010. Dit IOB moet resulteren in een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de kandidaat ontwikkelaars, die vanaf dat moment werken aan de herontwikkeling van de Nieuwegeinse binnenstad. Het college van B&W is bijzonder verheugd over het verloop van het selectieproces en kijkt vol vertrouwen uit naar de samenwerking met de geselecteerde ontwikkelaars.

Het Integraal Ontwikkelingsplan Binnenstad 2010 geeft zicht op de stedenbouwkundige, ruimtelijk functionele en kwalitatieve aspecten van de verdere planontwikkeling. Dit ontwikkelingsplan wordt te zijner tijd ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie