Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief Financien adviesaanvraag SER corporate governance

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief Financien inzake adviesaanvraag ser corporate governa nce

Gemaakt: 22-6-2000 tijd: 17:10


1


25 732 Invoering van de mogelijkheid tot het treffen van bijzondere maatregelen door de ondernemingskamer over zeggenschap in de naamloze vennootschap

Nr. 13 Brief van de vaste commissie voor Financiën

Aan het Presidium

's-Gravenhage. 6 juni 2000

Op 3 november 1999 heeft de vaste commissie voor Financiën het kabinet verzocht naar aanleiding van de kabinetsreactie op het rapport van de Monitoring Commissie Corporate Governance (Commissie Peters-II) de SER te vragen advies uit te brengen over de zeggenschapsverhoudingen binnen de vennootschap, waarbij aan een aantal punten aandacht zou worden geschonken. Op 11 februari heeft het kabinet de commissie laten weten de SER slechts gevraagd te hebben advies uit te brengen over de structuurregeling. Waar de commissie een brede visie op het thema corporate governance voor ogen stond, wenste het kabinet de adviesaanvraag sterk te beperken tot de toepassingscriteria van het structuurregime en het correctiemechanisme met betrekking tot niet-functionerende commissarissen.

De commissie staat echter een brede visie op het thema corporate governance voor ogen. De toepassingscriteria en het correctiemechanisme binnen het structuurregime zijn namelijk belangrijke onderwerpen, die niet los gezien kunnen worden van de thematiek rondom corporate governance in het algemeen en het structuurregime in het bijzonder.

Aangezien de commissie behoefte heeft aan een volledig en integraal advies stelt zij u voor, nu de Kamer daartoe de mogelijkheid heeft, de SER te vragen een aanvullend advies uit te brengen conform bijgaand concept. Zij verzoekt u dan ook ten einde een Kameruitspraak te krijgen dit voorstel zo spoedig mogelijk op de agenda van de Kamer te plaatsen.

De griffier van de vaste commissie voor Financiën,

Janssen

NB Bijage is niet elektronische beschikbaar.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie