Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABVAKABO FNV presenteert beroepscode voor kinderopvang

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV heeft beroepscode voor kinderopvang (26 mei)

ABVAKABO FNV heeft met z'n leden in de kinderopvang een beroepscode ontwikkeld voor leidsters in de kinderopvang. Het is de eerste beroepscode voor de kinderopvang.
De beroepscode vormt een leidraad voor het handelen en het gedrag tijdens de uitoefening van het beroep door de leidster. De beroepscode wordt op dinsdag 6 juni tijdens een symposium gepresenteerd.

Leidsters in de kinderopvang zijn zich steeds meer bewust van hun belangrijke plaats in de praktijk in de kinderopvang. Ze willen en kunnen daarvoor verantwoordelijkheid dragen. Dat getuigt van professionaliteit. Een beroepscode maakt duidelijk wat er van de beroepsgroep verwacht mag worden.
De beroepscode bevat ethische en praktische normen en beginselen die bij de uitoefening van het beroep gehanteerd moeten worden. Het gaat om gedragsregels die voorschrijven wat professionele leidsters doen en laten tegenover klanten, collega's en anderen.
Met de beroepscode legt de beroepsgroep zichzelf regels op die als uitgangspunt dienen voor de groep zelf. Maar ook cliënten, het management, andere professionals en de samenleving wordt meer duidelijkheid geboden over de uitgangspunten die leidsters in de praktijk hanteren.
De beroepscode is ook nadrukkelijk bedoeld als middel om de kwaliteit van de beroepsuitoefening in de kinderopvang te bewaken en te vergroten. De beroepscode levert zo een bijdrage aan de kwaliteitszorg.
De beroepscode is bedoeld voor alle leidsters die op professionele wijze in de kinderopvang werken.
De beroepscode is ontwikkeld, bediscussieerd en goedgekeurd door de leden van ABVAKABO FNV in de kinderopvang.

Presentatie beroepscode
De beroepscode voor leidsters in de kinderopvang wordt op dinsdag 6 juni in Rotterdam op een symposium gepresenteerd. Op die dag wordt er op allerlei manieren aandacht besteed aan de beroepscode en de manier waarop er mee gewerkt kan worden.
Tijdens het symposium wordt de beroepscode op feestelijke wijze aan de beroepsgroep aangeboden.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie