Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleg CAO-HBO opgeschort: bonden vinden loonbod te laag

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Algemene OnderwijsbondOverleg CAO-HBO opgeschort: bonden vinden loonbod te laag

Utrecht, 6 juni 2000 -
De onderhandelingen over de CAO voor de werknemers in het HBO zijn dinsdagmiddag opgeschort.
De onderwijsvakorganisaties vinden het loonbod van de HBO-Raad te ver af liggen van de eisen van de bonden. Op andere onderdelen betreffende arbeidsmarkt, kwaliteit van de arbeid (werkdruk) en arbeidsverhoudingen is ook onvoldoende overeenstemming. De CAO had per 1 juni 2000 moeten ingaan.

De Algemene Onderwijsbond ging de onderhandelingen in met de eis tot een goed leeftijdbewust personeelsplan, voldoende middelen voor scholing en employability, een loonsverhoging van 4 procent, een eindejaarsuitkering van 1 procent en een forse verkorting van de salarislijnen. De bond wil een eenjarige CAO. Na enkele onderhandelingsronden bood de HBO-Raad 6 procent voor een CAO van 24 maanden en een eindejaarsuitkering van 0,75 procent van het totale jaarinkomen. "Dit pakket benadert niet de forse investering die de AOb eist voor de werknemers in het HBO en kan dan ook niet tot een akkoord leiden," aldus Martin Knoop, CAO-HBO onderhandelaar van de Algemene Onderwijsbond. De grootste onderwijsvakbond in Nederland beraadt zich op dit moment met de achterban over de vervolgstappen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie