Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten provincie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe


Besluitenlijst gedeputeerde staten d.d. 6 juni 2000

Assen, 30 juni 2000
Persberichtnummer 00-050
Bestemmingsplan Buitengebied Norg

Het College van Gedeputeerde Staten heeft het bestemmingsplan Buitengebied Norg vastgesteld. Een groot deel van de bezwaren van verschillende partijen tegen de vaststelling werden afgewezen. De bezwaren van twee omwonenden tegen de zandwinning bij Amerika zijn ongegrond verklaard.
De gemeente heeft terecht een deel van de Oosterveldse Es buiten het bestemmingsplan gehouden, omdat daar woningbouw is gepland. Het college van GS neemt de bezwaren daartegen van de Vereniging Natuurlijk Norg 2000 en de Milieufederatie niet over. De door het NLTO bepleite mogelijkheden voor de vergroting van huiskavels en ruimere mogelijkheden voor de intensieve veehouderij worden afgewezen.
Er kunnen geen tien extra recreatiebungalows worden gebouwd op het terrein Bonhagen. Een verzoek daartoe wordt afgewezen, vanwege landschappelijke bezwaren.
Binnen de bestemming Jonge Veldontginningen kiest het college van GS in afwijking van het standpunt van de Commissie voor de Gemeentelijke Bestemmingsregelingen voor de handhaving van de aanduiding 'kleinschalig landschap' met hoofdfunctie landbouw. Dat spoort met het herinrichtingsplan Roden-Norg. Het bouwen van nieuwe boerderijen in dit gebied is echter wel uitgesloten. Bij het niet goedkeuren van de plankaart zou een sterk verouderd Plan in Hoofdzaak van 1938 van toepassing blijven.
(Noot voor de pers: voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie, Harrie Popken, telefoon 0592-36 54 52.)

Antennemast De Wolden

Het college van GS wijst de bouw van een antennemast van 35 meter hoog met een technische ruimte aan de Ruinerweg in Echten af. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan Buitengebied Ruinen. In het Provinciaal Omgevingsplan (POP) heeft het gebied de aanduiding 'Bos'. Gemeente en bouwaanvrager hebben geen alternatieven aangedragen.
Nieuwe antennemasten moeten bij voorkeur worden geplaatst bij hoge gebouwen, op bedrijventerreinen of langs grote infrastructuurlijnen.
(Noot voor de pers: voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie, Harrie Popken, telefoon 0592-36 54 52.)Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie