Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijk bezoek op Nederlandse Dag Expo 2000 in Hannover

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


06/06/00 Koningin, Prins Claus en de Prins van Oranje bij Nederlandse Dag Expo 2000 in Hannover

Hare Majesteit de Koningin, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje wonen op dinsdag 6 juni 2000 in Hannover de Nederlandse Dag bij van de wereldtentoonstelling EXPO 2000.
Het universele thema van de EXPO 2000 is 'Mens-Natuur-Techniek'. Ruim 192 deelnemende landen en organisaties geven hierop hun visie. Nederland presenteert zich op de EXPO 2000 met het motto 'Holland schept ruimte'. De architectuur van het Nederlands paviljoen heeft dit motto letterlijk vertaald in een, uit zes lagen bestaand, 40 meter hoge toren. Elk van de zes verdiepingen heeft een eigen landschap, compleet met windmolens, duinen, een bos en een waterbassin. In samenspel met deze gestapelde landschappen is de inhoudelijke inrichting van het paviljoen gericht op het laten zien van culturele, maatschappelijke en persoonlijke ruimte in Nederland.
Er zijn twee soorten wereldtentoonstellingen: universele en gespecialiseerde Expo's. Sinds 1945 is dit de vijfde universele tentoonstelling: Brussel (1958), Montreal (1967), Osaka (1970), Sevilla (1992) en Hannover (2000). Bij deze Expo's zijn de landen zelf verantwoordelijk voor de bouw van hun paviljoen, waardoor er een grote diversiteit aan architectuur te zien is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie