Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Anti-hooligans overleg in gemeente Berkel en Rodenrijs

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Euro 2000 ook in Berkel en Rodenrijs?

Nee wedstrijden voor het Europees kampioenschap voetballen worden niet in onze gemeente gespeeld. We hebben echter wel op een andere manier rekening te houden met de eventuele gevolgen op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid.
Verwachten doen we het niet, maar zo is er altijd een kans dat hooligans na een gespeelde wedstrijd in Rotterdam per ongeluk in Berkel en Rodenrijs terechtkomen. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Vergaande maatregelen worden hier in dat verband niet genomen. Wel wordt er zeer goed opgelet of er ongewenste groepering onze richting uitkomen.

Overleg met horeca
In onze gemeente wordt in ieder geval geen vergunning verstrekt voor straatfeesten en grote videoschermen. Met de plaatselijke horeca wordt op 6 juni overleg gevoerd op basis van de vergunningen en verantwoordelijkheden, om op deze wijze goede afspraken met elkaar te maken over de eventuele plannen van de verschillende uitbaters. Een bekende stelregel is: "bij overmatig schenken ben je verantwoordelijk".

Geen rommel voor de deur
Het verzoek aan bedrijven en bewoners is om gedurende Euro 2000 geen "rommel voor de deur" te laten liggen. Want de ervaring leert dat opgewonden voetbalfans nogal eens de neiging hebben dit te willen "verplaatsen".
Aan de ambtenaren, vooral aan de collega´s van de buitendienst is verzocht of zij een signaal kunnen geven naar de politie of de commandant van de brandweer, wanneer zij tegen zaken aanlopen "die anders zijn dan normaal". Vanwege de zware taakstelling in Rotterdam zal steeds een deel van de Regio Noord Politie in Rotterdam dienst doen. Vandaar dat het bureau in de avonduren is gesloten (zie ook Politienieuws van week 21, 2000, in de rubriek Politie in de 3B-Regio).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie