Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schoonmaakactie Falgabuurt in de gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Schoonmaakactie falgabuurt

Datum: 31 mei

Op woensdagochtend 7 juni, of bij slecht weer donderdagochtend 8 juni, organiseert Stichting Wijkbelangen Streven naar beter leven samen met leerlingen van groep 8 van de basisscholen Tweemaster Tuselant en de Duynvaerder een schoonmaakactie in de Falgabuurt. Doel van de actie is kinderen maar ook ouders en buurtbewoners meer bewust te maken van de eigen bijdrage die geleverd kan worden aan een schone en veilige buurt.

Om 9.00 uur verzamelen de deelnemers zich bij het Wijkcentrum De Dintel. De directeur van de Milieudienst van de gemeente, mevrouw R. Posthuma en de heer G. Seegers van Woningstichting Den Helder zullen het startsein geven voor de actie. Vanaf 9.45 uur komt ook wethouder mevrouw E.J. Vos-Brandjes van Milieuzaken een kijkje nemen bij de werkzaamheden.

De kinderen gaan vervolgens samen met ouders en buurtbewoners aan de slag op vijf locaties in de Falgabuurt. De locaties zijn: Buurthuis de Eendracht, Wijkcentrum De Dintel, de zuidzijde van het Kennedypark, de noorzijde van het Kennedypark en het gebied tussen Buurthuis de Eendracht en de Waddenzeestraat. De werkzaamheden zullen variëren van het schoonmaken van een gebied tot het aanleggen van een kruidentuin. De benodigde ondersteuning in de vorm van onder andere planten, borstelwagens en menskracht wordt verzorgd door de Milieudienst, Woningstichting Den Helder en Noorderkwartier. Zelf nemen de deelnemers gereedschappen als bezems en gieters mee.

Na afloop van de werkzaamheden krijgen alle kinderen en helpers van de winkeliers van de Marsdiepstraat en het Falgacentrum allerlei versnapperingen en attenties. Ook schenken de Milieudienst van de gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder ieder f 1000,- voor projecten in buurt die een bijdrage leveren aan een schone en veilige buurt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie