Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Bosch vraagt mening jongerenbeleid aan betrokkenen

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

RUIMTE VOOR JONGEREN

do 08 juni 2000

College vraagt mening aan betrokkenen

Het college heeft in een notitie beleid vastgelegd over Ruimte voor jongeren. In de notitie staat dat de gemeente activiteiten voor jongeren wil realiseren en stimuleren. Om dit te bereiken zijn voorzieningen nodig waar de activiteiten kunnen plaatsvinden. Deze voorzieningen moeten ervoor zorgen dat jongeren die gebruik willen maken van aanbod aan activiteiten dit aanbod zo dicht mogelijk bij huis kunnen vinden. Daarnaast moeten de voorzieningen voorkomen dat jongeren gaan rondhangen en eventuele overlast veroorzaken.

In de nota worden voorzieningen binnen en buiten voorgesteld voor het organiseren van jongerenactiviteiten.

Ruimten binnen

In de ruimten binnen moeten jongeren elkaar kunnen ontmoeten en zich ontspannen, aan de hand van georganiseerde activiteiten. Deze ruimten komen tot stand in wijken waar dit nodig is voor jongeren. Het college is er voorstander van, dat deze ruimten worden verbonden aan de bestaande sociaal culturele centra, die zich op deze wijze nog meer kunnen ontwikkelen als kloppend hart van de wijk. Het is de bedoeling dat de ruimten voor jongeren zo vorm gegeven worden, dat de activiteiten voor andere wijkbewoners ongestoord voortgang kunnen vinden. Ook in de brede scholen, die op verschillende plaatsen in de stad tot stand komen, worden activiteiten voor jongeren georganiseerd. Deze activiteiten hebben een sportief of educatief karakter. De activiteiten kunnen worden georganiseerd door de welzijnsinstellingen, maar ook door organisaties van vrijwilligers.

Ruimten buiten

Twee mobiele voorzieningen kunnen, vergelijkbaar met de Bus in Rosmalen, steeds op verschillende plaatsen buiten ingezet worden: planmatig, maar ook op basis van de actuele situatie. De voorzieningen moeten een voor jongeren interessant en uitdagend karakter hebben en moeten uitgerust zijn met materiaal voor bijvoorbeeld sport en spel, creatieve activiteiten, ontmoeting en informatie en advies.

Hoe nu verder?

De notitie wordt nu toegezonden aan de betrokken instellingen en organisaties, die schriftelijk kunnen reageren. De reacties worden verwerkt in het raadsvoorstel dat na de zomervakantie in de gemeenteraad ter besluitvorming aan de orde komt.

Voor meer informatie:

Afdeling Communicatie

Tanja Damen

Tel.: (073) 6155157

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie