Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer gesubsidieerde Wiw-banen in gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Meer gesubsidieerde Wiw-banen in Den Haag

Stichting Werkbij bericht in haar jaarverslag dat het jaar 1999 succesvol afgesloten is. Het aantal personen in een Wiw-baan is toegenomen. De specifieke jongerenaanpak (de zogenaamde sluitende aanpak) werpt steeds meer zijn vruchten af.

De stichting Werkbij voert in opdracht van de gemeente Den Haag de Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) uit. In 1999 is in Den Haag is het aantal Wiw-banen toegenomen. Ondanks een verbeterde arbeidsmarkt in groot Den Haag zijn veel mensen op begeleid gesubsidieerd werk aangewezen. Vaak geldt dit als opstap naar regulier werk.

De gesubsidieerde Wiw-banen worden ook meer en meer ingezet als werkervaringsplek. Uitstroom naar een reguliere baan of een scholingsproject is het uiteindelijke doel.

Om deze uitstroom te stimuleren volgt de Werkbij-consulent de Wiw-werknemers in hun ontwikkeling op de werkplek.

Met de sluitende aanpak worden steeds meer jongeren bereikt die persoonlijke en/of schoolproblemen hebben. Naast het Wiw-detacheringsproject zijn er ook voorbereidings- en zorgtrajecten. Om deze jongeren extra te kunnen begeleiden volgen de Werkbij-consulenten sinds eind vorig jaar een individueel coachingstraject. Training in sociale en praktische vaardigheden van de Wiw-ers kan uitval tijdens het traject of de detachering voorkómen.

Een goed voorbeeld van een geslaagd Wiw-detacheringstraject was de Rembrandt-tentoonstelling in het Mauritshuis. Hierbij werden dertien Wiw-ers ingeschakeld als gastheer/-vrouw voor de 300.000 bezoekers. Allen konden doorstromen naar een scholingsprogramma beveiliging. Op dit moment ronden zij de opleiding af met een examen. Na het behalen van hun diploma zullen zij doorstromen naar een reguliere baan. De werkgever (inlener) van het Mauritshuis is erg enthousiast over dit project en hij zal de Wiw-aanpak ook aan andere musea in Den Haag aanbevelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie