Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanvraag bouwvergunning Kamerlingh Onnes Laboratorium Leiden

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Marjorie Teunis

071-516 58 92

Juridische faculteit vindt centrale huisvesting in Kamerlingh Onnes Laboratorium

De heer drs. L.E.H. Vredevoogd, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, zal op 7 juni a.s. in het Stadsbouwhuis in Leiden de aanvraag voor de bouwvergunning van het Kamerlingh Onnes Laboratorium overhandigen aan burgemeester J.K.T. Postma. Na lang zoeken heeft de juridische faculteit van de Universiteit Leiden in het voormalige Kamerlingh Onnes Laboratorium een geschikte vestigingslocatie gevonden. De verbouwing van het laboratorium heeft tot doel het historisch waardevolle gebouw geschikt te maken voor onderwijs aan rechtenstudenten.

De juridische faculteit maakt al geruime tijd gebruik van verschillende onderwijslocaties.
Na een lange zoektocht naar één locatie in de stad heeft het College van Bestuur zijn oog laten vallen op het Kamerlingh Onnes Laboratorium, gelegen tussen de Steenschuur en de Zonneveldstraat. Het monumentale hoofdgebouw wordt na een studie van architect Hans Ruijssenaars van De Architectengroep uit Amsterdam aan de buitenzijde gerestaureerd en van binnen volledig gerenoveerd. De imposante collegezaal van het laboratorium blijft intact. Bij de verbouwing wordt rekening gehouden met de intensivering van het onderwijs en een verdere verbetering van de voorzieningen voor studenten, zoals meer studeer/werkplekken en meer computerfaciliteiten. De verwachting is dat de eerste studenten in de tweede helft van 2002 hun colleges in het Kamerlingh Onnes Laboratorium kunnen volgen.
Het Kamerlingh Onnes Laboratorium dankt zijn historische waarde met name aan de latere Nobelprijswinnaar Heike Kamerlingh Onnes, die er in 1908 als eerste in slaagde om helium vloeibaar te maken. Daarnaast ontdekte hij de supergeleiding van metalen en slaagde hij erin om temperaturen te bereiken tot eenduizendste graad boven het absolute nulpunt (- 273° Celsius).

Datum: woensdag 7 juni
Tijd: 10.30 - 11.30 uur
Locatie: Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie