Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Lesmiddag opleiding 'Ergonomie bij Arbeid' VU

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam.
25/05/2000Open Lesmiddag Postdoctorale Beroepsopleiding ´Ergonomie bij Arbeid´: De software-push - of: wie is er nu eigenlijk de baas?

De post-doctorale beroepsopleiding (PDBO) Ergonomie bij Arbeid organiseert op woensdagmiddag 7 juni a.s. weer een Open Lesmiddag. De middag is opgebouwd rond de lezing van dr. Gerrit van der Veer, getiteld De software-push - of: wie is er nu eigenlijke de baas?. De heer van der Veer is als universitair hoofddocent Interactieve Systemen verbonden aan de Vrije Universiteit, Faculteit der Exacte Wetenschappen, afdeling Informatiemanagement en Software Engineering.

De informatietechnologie (IT) wordt steeds complexer en het gebruik ervan krijgt steeds meer sociale en organisatorische aspecten. Door de alleen de buitenkant wilt of kunt zien: de gebruikersinterface. Maar, is dit wel de manier om hier mee om te gaan of zijn er nog andere mogelijkheden? Mogen of moeten gebruikers abruikbaarheidseisenA stellen aan de techniek? En kan het gebruik niet intuïtiever worden, door intelligente technologie? Hier ligt voor de ergonomie een uitdaging, want goed ontworpen technologie zal steeds minder bereikbaarheidsproblemen oproepen.

Met statements als Intel inside u who cares ? en: Software u was dat niet voor domme machines? schetst van der Veer in zijn lezing op een interessante, eigentijdse en prikkelende manier wat we in de toekomst van het gebruik van IT kunnen verwachten en wat de gebruiksaspecten ervan kunnen zijn.

PROGRAMMA


13.30 - 13.45 uur Ontvangst met koffie en thee
ALGEMEEN


13.45 - 13.50 uur Welkomstwoord

dr. J.H. van Dieën

Voorzitter Stuurgroep PDBO Ergonomie bij Arbeid


13.50 - 14.15 uur Opleidingsinformatie en inleiding bij de lezing
drs. M.J.J.J. Aarts

Opleidingscoördinator PDBO Ergonomie bij Arbeid

LEZING


14.15 - 15.00 uur ´De software-push - of: wie is er nu eigenlijk de baas?´

dr. G.C. van der Veer, UHD Interactieve Systemen, FEW-VU


15.00 - 15.15 uur Korte Pauze


15.15 - 15.30 uur Nabeschouwing: software-ontwerp in de PDBO?
Dr. G.C. van der Veer


15.30 - 16.00 uur Sluiting met een drankje

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie