Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Urk: 7-06-2000
Jongens bekennen diefstallen
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

URK - Deze week heeft de politie een proces-verbaal afgerond dat is opgemaakt tegen 4 jongens (van 13 en 14 jaar oud) van Urk. De vier werden op vrijdag 21 april jongstleden aangehouden nadat ze op het Amsteldiep door een 37-jarige Urker waren betrapt met de snorfiets bij zich die de dag daarvoor van hem gestolen was.

In de periode na hun aanhouding zijn de jongens verhoord en hebben ze bekend met z'n vieren nog een snorfiets te hebben gestolen. Tevens bleken de vier, in wisselende samenstelling, bij enkele winkels (2 speelgoedwinkels, een kantoorboekhandel en een bouwmarkt) diefstallen te hebben gepleegd. Een van hen bleek ook nog een gestolen fiets in zijn bezit te hebben.

De gestolen spullen die de jongens nog hadden zijn, voor zover dat nog mogelijk was, teruggebracht naar de winkels en eigenaren. Verder zijn er schadevergoedingsregelingen afgesproken. Binnenkort zullen drie van hen voor de rechter moeten verschijnen. De vierde ontvangt zijn straf via het bureau HALT.

070600.4438

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie