Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VenW: Nederlandse Luchtvaart Autoriteit van start

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

7 juni 2000
5916

Persberichten 2000

NEDERLANDSE LUCHTVAARTAUTORITEIT VAN START

De Nederlandse Luchtvaart Autoriteit is op 1 juni 2000 van start gegaan. Deze nieuwe dienst vloeit voort uit het reorganisatieproces van de Rijksluchtvaartdienst (RLD), onderdeel van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De Nederlandse Luchtvaart Autoriteit (NLA) is verantwoordelijk voor de invulling van beleidskaders via nadere regelgeving op het gebied van luchtvaartuigen, operationele zaken, luchtvaartterreinen en vliegend personeel. Daarnaast is de NLA verantwoordelijk voor de toelating van marktpartijen tot de Nederlandse luchtvaart. De NLA doet dat op basis van wettelijk vastgestelde taken, zoals certificering, vergunningverlening, examinering, erkenning en bewijzen van bevoegdheid. Nagegaan wordt of activiteiten van bedrijven voldoen aan de voorwaarden van de vergunning. De NLA beheert ook het luchtvaartuigregister.

De Nederlandse Luchtvaart Autoriteit is gevestigd in het gebouw van de RLD in Hoofddorp. Tot directeur van de NLA is de heer W. van der Molen benoemd. Met de start van de NLA houdt de directie Luchtvaartinspectie van de RLD op te bestaan.

Naast de NLA is in het kader van de reorganisatie van de RLD op 1 mei 2000 al de Handhavingsdienst Luchtvaart (HDL) van start gegaan. Het derde onderdeel van de nieuwe organisatie betreft de directie Luchtvaartbeleid. Naar verwachting gaat dit onderdeel op 30 juni van start.

De drie ontstane nieuwe directies blijven onderdeel van het directoraat-generaal Rijksluchtvaartdienst tot aan de start van de nieuw te vormen Inspectie Verkeer en Waterstaat. De NLA en de HDL gaan vanaf de eerste helft van 2001 deel uitmaken van deze nieuwe Inspectie.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie