Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten woensdagmorgen 7 juni 2000
10:29 woensdag 7 juni 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216


*

Fietster verleent geen voorrang

ASSEN Gisteravond verleende een 17-jarige inwoonster van Assen geen voorrang aan een auto die over de Europaweg reed. Het meisje kwam vanaf de Lonerstraat fietsen en wilde de Europaweg oversteken. Hierbij zag zij de van haar linkskomende auto, bestuurd door een 54-jarige inwoner van Assen, over het hoofd, waarop de aanrijding volgde. Zij vloog over de motorkap en kwam met een klap op het wegdek terecht. Zoals het nu lijkt, heeft het meisje alleen kneuzingen overgehouden aan deze aanrijding.


*

Diefstal uit autos

ASSEN Bij een garage aan de Dr. A.F. Philipsweg werd vannacht ingebroken in een auto. De rechtervoorportierruit was stukgeslagen en uit de auto was een radardetector ontvreemd. De schade is nog niet bekend.

EMMEN Gisteren werd door een 25-jarige inwoner van Emmen aangifte gedaan van diefstal uit zijn auto. Hij had de auto maandagavond geparkeerd op de parkeerplaats bij het Schepersziekenhuis. Toen hij later bij de auto terugkwam, bleek dat het slot en de handgreep in het geheel uit de linkerportier was verwijderd. Uit de auto werden de radio-cdspeler, een twintigtal cds, een GSM en een leren jas gestolen. Totale schade is nog niet bekend.


*

Diefstal uit woning

ASSEN Gisteravond is tussen 20.00 en 22.00 uur ingebroken in een woning aan De Wouden. De daders wisten via een bovenlicht een onderliggend raam te openen. Gestolen werden: de videorecorder en 2 afstandsbedieningen.


*

Snelkraak

HOOGEVEEN Afgelopen nacht werd er een snelkraak gepleegd bij een fotozaak aan de Hoofdstraat. Één van de glazen toegangsdeuren was ingeslagen en in de winkel zelf was van een glazen vitrine een gedeelte vernield. Uit deze vitrine werden in totaal 12 fotocameras gestolen. Het betroffen allemaal cameras van duurdere merken. De goedkopere waren namelijk blijven staan. Totale schade is nog niet bekend.


*

Vernieling schaftkeet

HOOGERSMILDE Werd gisteren namens een bedrijf uit Groningen aangifte gedaan van vernieling van een schaftkeet. De schaftkeet stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de N381 (Emmen Drachten). Van de keet waren luchtslangen afgesneden, hangsloten en ruiten werden vernield en een remregelventiel werd onder de keet weggesloopt. Ook een trapje van de keet moest het ontgelden. De schade wordt geschat op f 4000,00 à f 5000,00.


*

Brand in schuur

EESERVEEN Afgelopen nacht omstreek 02.20 uur werden bewoners van een pand aan de Brammershoopstraat wakker van luide knallen. Zij ontdekten toen dat één van hun schuren in lichterlaaie stond. De brandweer van Borger en Gieten was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de gehele schuur in vlammen opging. Een gedeelte waar landbouwgereedschappen stonden, waarvan sommige nog veilig gesteld zijn, brandde uit. Door de brand is er in de directe omgeving van het pand wat asbest vrijgekomen. Oorzaak van de brand is nog onbekend. Technische recherche zal vandaag een onderzoek instellen.


*

Dodelijk ongeval

HIJKEN Afgelopen nacht is bij een ongeval in het Oranjekanaal de 26-jarige Harm Martinus Beugels uit Zwiggelte om het leven gekomen. Vanmorgen net even na 06.00 uur ontdekte een bewoonster van het Oranjekanaal Noordzijde dat er een auto op de kop in het water lag. Gezien de sporen in de berm was de auto al eerder in de nacht te water geraakt. Duikers van de brandweer die ter plaatse kwamen, troffen het slachtoffer nog in de auto aan. Uit het ingestelde onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer 3 à 4 uur eerder te water is geraakt. Hij is gezien de sporen, in een bocht van de weg rechtdoor gereden en in het kanaal terechtgekomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie