Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OCW: versnelling intergratie ICT in het onderwijs

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

directie Voorlichting
Datum: 07-06-2000 Home

Persbericht
Nummer: 71

Versnelling integratie ict in het onderwijs

Scholen krijgen al vanaf volgend schooljaar 100 gulden per leerling voor informatie- en communicatietechnologie (ict) in het onderwijs. Eerder werd een bedrag per leerling afgesproken oplopend tot 100 gulden in 2003. In plaats van halverwege 2002 zullen alle scholen eind
2001 aangesloten zijn op kennisnet. Daarnaast krijgen alle leerlingen vanaf groep 5 in het basisonderwijs een eigen email-adres, ongeacht of de school al een aansluiting op kennisnet heeft. Op deze manier gaat minister Hermans het extra geld in 2000 (100 miljoen) uit de voorjaarsnota voor ict in het onderwijs inzetten. Hermans maakte dit vandaag bekend op de ICT-Jongerenmanifestatie in Utrecht.
In juli 1999 ging de Tweede Kamer akkoord met de nota Onderwijs on line. Daarmee kregen scholen een bedrag oplopend tot 100 gulden per leerling per jaar in 2003. Met de extra impuls wordt dit nu al vanaf volgend schooljaar gerealiseerd. Scholen kunnen zelf kiezen hoe het bedrag voor ict wordt ingezet. Zij kunnen investeren in computers, in educatieve software en/of in nascholing van leraren. Eerder werd besloten scholen extra geld te geven voor het feitelijk gebruik van kennisnet. In het primair onderwijs is dat ruim 24 gulden leerling en in het voortgezet onderwijs 23 gulden per leerling. Kennisnet is een netwerk voor het onderwijs dat toegang biedt tot internet.

Met de versnelde aansluiting van scholen op kennisnet kan de op de ict-top in Lissabon geformuleerde doelstelling om alle scholen vóór 2002 aan te sluiten op internet worden gehaald. De aansluiting van scholen op het kennisnet wordt rechtstreeks door het ministerie van OCenW betaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie