Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over Verkeersproblematiek Grubbenvorst

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Verkeersproblematiek Grubbenvorst (070600)

Den Haag, 07 juni 2000

Schriftelijke vragen van het lid Gerd Leers (CDA) aan de minister van Verkeer en Waterstaat


1. Klopt het dat aan het verkeersstructuurplan Grubbenvorst door het Rijk toezeggingen zijn gedaan in het kader van het project Duurzaam Veilig?


2. Wat is de reden dat er voor dit plan, dat als één van de vijf Duurzaam Veiligheidsprojecten is aangewezen, nog steeds geen aanvullende financiering is voorzien?


3. Is het juist dat dit plan, dat volledig wordt gedragen door Rijkswaterstaat Limburg, op departementsniveau voor wat betreft de uitvoering al anderhalf jaar wordt geblokkeerd? Zo nee, waarom is de financiering dan nog niet rond? Zo ja, wat zijn de redenen van deze blokkade?


4. Bent u op de hoogte van het feit dat de laatste fase van het plan, met goedkeuring van Rijkswaterstaat, inmiddels is aanbesteed waardoor de gemeente nu geconfronteerd wordt met een boetebeding?

5. Erkent u dat door deze gang van zaken de betrouwbaarheid van Rijkswaterstaat in het geding is en de gemeente onoverkomelijke financiële gevolgen ondervindt van deze wijze van handelen? Wilt u zo spoedig mogelijk helderheid verschaffen over de financiering van het plan?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie