Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA aan VWS over organisatie ministerie VWS

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen07.006 vragenformulier 7 juni 2000

Gemaakt: 7-6-2000 tijd: 14:38

Vragen van het lid Dankers (CDA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de organisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (Ingezonden 7 juni 2000)


1

Herinnert u uw antwoorden op de eerdere vragenreeks van mij van 24 mei jl. over de organisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport? 1)


2

Kent u de inhoud van het bericht dat «Timmer niet de enige ambtenaar is die na een betrekkelijk kort dienstverband in de problemen is geraakt, maar dat ook «de directeur-generaal voor de Volksgezondheid al geruime tijd overspannen thuis zit. (...) Het is zelfs niet zeker of hij terugkeert»? 2)


3

Acht u gelet op de inhoud van het in vraag -2- bedoelde bericht nog juist te beweren dat het «ook zeer onzorgvuldig is dat de vraagsteller daarover andere suggesties in omloop brengt», mede gezien in het licht van het feit dat bovendien in de betreffende vraag geen stelling wordt betrokken, maar een bevestiging werd gevraagd van de inhoud van het bedoelde bericht?


4

Op welke «andere suggesties» heeft u het oog, anders dan die welke in het bericht worden gemeld?


5

Acht u uw beantwoording in relatie tot de inhoud van het bericht achteraf gezien «zorgvuldig»?


6

Hoe beoordeelt u de inhoud van het bericht «Topman stapt op na «hint» van leiding» in het licht van uw beantwoording van de in vraag -1- bedoelde eerdere vragenreeks?


7

Mag in uw ogen van een politiek-bestuurlijk verantwoordelijk minister worden gevraagd haar ministerie zodanig op orde te hebben dat voorkomen wordt dat «de media op een bepaalde wijze zullen rapporteren», en mag zij daar politiek ook op aangesproken worden? Met andere woorden, zult u zich zodanig inzetten dat van de zijde van uw ministerie de media geen aanleiding wordt geboden «op een bepaalde wijze te rapporteren»?


8

Wilt u een toelichting geven op uw suggestie dat «wellicht die invloed op de media in bepaalde kringen vroeger bestond (...)»? Op welke «bepaalde kringen» doelt u daarbij en wat wilt u hiermee suggereren?


9

Bent u bereid deze vragen op een politiek zakelijke wijze te beantwoorden?

Aanhangsel van de Handelingen nr. 1328, Vergaderjaar 1999-2000.

Volkskrant, 8 maart jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie