Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over tarieven van verloskundigen

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen07.006 vragenformulier 7 juni 2000

Gemaakt: 7-6-2000 tijd: 14:38

Vragen van het lid Buijs (CDA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de tarieven van verloskundigen en verloskundig actieve huisartsen. (Ingezonden 7 juni 2000)


1

Heeft het CTG desgevraagd een uitvoeringstoets uitgebracht op 24 maart jl. over de gevolgen voor de tarieven van verloskundigen en verloskundig actieve huisartsen bij een verlaging van de rekennorm van
150 naar 120m bevallingen op jaarbasis?


2

Kunt u bevestigen dat het CTG op grond hiervan een pragmatische stap voor de tariefsverhoging van verloskundig actieve huisartsen heeft voorgesteld van eveneens 21,5%?


3

Heeft het CTG inmiddels de tarieven voor verloskundigen overeenkomstig vastgesteld, en die voor huisartsen aangehouden tot het moment dat meer bekend zou zijn over de werkdruk van huisartsen?


4

Acht u het gerechtvaardigd dat de tariefsverhoging van huisartsen op grond van deze reden wordt aangehouden nu zij zich, waar het thuisbevallingen betreft, in een vergelijkbare positie als verloskundige bevinden?


5

Is het u bekend dat juist in dunbevolkte gebieden de huisarts degene is die bij het ontbreken van verloskundigen verantwoordelijk is voor thuisbevallingen?


6

Is het u bekend dat juist in plattelandsregio's het steeds minder aantrekkelijk wordt voor huisartsen nog langer bevallingen zelf te doen?


7

Zal het Antwoord Kamervragen over van de tariefsverhoging door het CTG het verloskundig actief willen zijn als huisarts niet nog verder doen afnemen? Wat betekent dit voor de thuisbevallingen in de bedoelde gebieden?


8

Is uw beleid, zoals nog eens bevestigd tijdens een algemeen overleg van 30 maart jl., er nog steeds op gericht thuisbevallingen te bevorderen en te stimuleren?


9

Hoe verhoudt het aanhouden door het CTG van het besluit tot een tariefsverhoging voor verloskundig actieve huisartsen zich tot uw beleid, zoals in vraag - 6 - bedoeld?


10

Zult u het daarheen leiden dat verloskundig actieve huisartsen eenzelfde tariefsverhoging tegemoet kunnen zien als waartoe voor verloskundigen door het CTG is besloten? Zo neen, waarom niet?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie