Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over antirookbeleid van de regering

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen07.006 vragenformulier 7 juni 2000

Gemaakt: 7-6-2000 tijd: 14:38

Vragen van het lid Buijs (CDA) aan de minister-president over het antirookbeleid van de regering. (Ingezonden 7 juni 2000)


1

Herinnert u zicht uw antwoord op schriftelijke vragen 1) waarin u aangeeft dat publieke uitspraken van bewindspersonen die niet ter verenigen zijn met het algemeen regeringsbeleid en de eenheid daarvan, op grond van artikel 45 derde lid Grondwet en het reglement van orde van de ministerraad achterwege dienen te blijven?


2

Kan op grond daarvan worden gesteld dat de uitspraak van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2) «dat er in de toekomst in Nederland geen ruimte meer is voor Phillip Morris», dus algemeen regeringsbeleid is?


3

Zo ja, hoe is de uitspraak van de minister van Economische Zaken 3) dat het «volstrekte onzin is wat minister Borst heeft gezegd» daar dan mee verenigbaar?


4

Zo neen, wat is op dit punt dat het algemeen regeringsbeleid?


5

Deelt u de mening van de CDA-fractie dat het elkaar publiekelijk tegenspreken door ministers onverenigbaar is met de eenheid van het algemeen regeringsbeleid? Op welke wijze bent u voornemens herhaling hiervan te voorkomen?

Aanhangsel van de Handelingen, Vergaderjaar 1998-1999, nummer 1318

Telegraaf, 17 mei jl.

Telegraaf, 6 juni jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie