Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TM@B: General DataComm brengt NexEra en Mac 500-systemen

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vincent Di Filippantonio is dinsdagochtend 6 juni en donderdag 8 juni op de beurs TM@B in de Brussel Expo in stand 5243 (Tein Telecom) beschikbaar voor een toelichting op de nieuwe ATM-producten, het nieuwe VAR-kanaal voor de verkoop en ondersteuning, alsmede de achterliggende marktontwikkelingen. Voor een afspraak gelieve contact op te nemen met CSI - Dick de Bruijn, 0516 - 433 666, dick@csi.nl.

PERSBERICHT

Beurs TM@B Hall 5, Stand 5243 (Tein Telecom)

TM@B : General DataComm kondigt nieuwe Nexera"- en Mac 500-systemen aan

Tein Telecom zorgt voor Verkoop en Technische Ondersteuning

Brussel, 31 mei 2000 - GENERAL DATACOMM INDUSTRIES, leider op het gebied van ATM-technologie, kondigt twee nieuwe producten aan. Het betreft de NEXERA" PACKET VOICE GATEWAY en de MAC 500. Benelux-partner TEIN TELECOM zorgt via zijn afdeling Access Network voor de vercommercialisering en de technische ondersteuning van deze producten.

GDC wil via een optimale inzet van de telecommunicatie-infrastructuur en door de implementatie van deze nieuwe multifunctionele systemen zijn voorsprong handhaven. Op TM@B laten wij zien hoe dankzij NEXERA" en MAC 500 de integratie van geluid, gegevens en beelden werkelijkheid wordt, aldus Vincent Di Filippantonio, directeur Benelux en Zuid-Europa. Vandaag de dag beschikken wij trouwens zowel op wereldvlak als, meer specifiek, op Europees vlak, over een aantal voorbeelden van operationele ATM-netwerken. Wij zijn er ons perfect van bewust dat productiviteit en rationaliteit absolute vereisten zijn op een telecommunicatiemarkt waar de concurrentie allesoverheersend is.

NEXERA"
Dankzij de nieuwe generatie NexEra" Voice Gateway-schakelaars beschikken systeembe–heerders over een betrouwbare oplossing voor hun zwaarbelaste poorten, een oplossing die perfect inspeelt op de snelgroeiende, gecombineerde en snelle stroom van gegevens, geluid en beeld. Deze nieuwe systemen, die sterk concurreren met het bestaande aanbod, maken een onder–scheid tussen de verschillende types van dataverkeer - ATM, IP, Frame Relay, telefoon–verkeer - en zorgen voor een real-time convergentie ervan, met behoud van de ver–eiste kwaliteit. Op die manier maakt NexEra" een gemoduleerd en kostenvoordelig beheer van verkeer via de nieuwe digitale netwerken mogelijk.
56% van het verkeer verloopt via ATM-netwerken. Er is een sterk toenemende vraag naar inter–ac–tieve en multimedia-toepassingen en naar toepassingen over IP-netwerken waarbij elk type toepassing zijn eigen kenmerken en eisen heeft. Hierdoor zullen de gebrui–kers  netwerkaan–bieders, privé-ondernemingen en eindgebruikers steeds hogere eisen stellen inzake capaciteit, flexibiliteit, betrouwbaarheid, snelheid, end-to-end netwerkkwaliteit.
MAC 500
Met zijn kwalitatief hoogstaande toegangsconcentrator voor ATM-netwerken is de MAC 500 uiterst geschikt voor de ondersteuning van veeleisende videotoepassingen. Door een video–coderingstechnologie van het MPEG-2-type te combineren met Ethernetinterfaces tegen 10/100 Mbps  ethernet zorgt voor een toegangsondersteuning tot het internet of tot elke an–dere op IP-technologie gebaseerde toepassing - biedt de MAC 500 binnen één en dezelfde architectuur een kostenvoordelige oplossing aan die gemakkelijk kan worden uitgebreid.
De MAC 500 leidt tot innovatie op het vlak van medische beeldtechnieken, van telebewaking  o.a. de bewaking van grote steden  van opleidingen op afstand en van interactieve videoconferenties. In tegenstelling tot de traditionele benadering waarbij beelden parallel lopen met geluid en gegevens, maakt de MAC 500 gebruik van een technologie waarbij de verschillende multimediacomponenten in één enkel netwerk worden opgenomen. Voor de kwalitatief hoogstaande real-timetoepassingen wordt een beroep gedaan op de MPEG2-standaard. Het geavanceerde MAC 500-systeem beschikt over een modulaire architectuur die mee evolueert met de behoeften van de klant.

De MAC 500 kreeg de prijs Product van het Jaar 1999 en werd door het tijdschrift Communications Solutions bekroond met de Next Generation Networking Award. Hij kreeg een onderscheiding van de ingenieurs van de TMC-laboratoria en, ontving, onlang nog, van Frost & Sullivan, een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in marketing, de 2000 Market Engineering Award for Technology Innovation.

GENERAL DATACOMM
GDC (www.gdc.com) ontwikkelt multifunctionele communicatiesystemen voor publieke en privé-ATM-netwerken. De Groep - gevestigd in Middlebury (CT,USA) - besteedt meer dan 20% van haar budget aan onderzoek en ontwikkeling. Ze houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van IP/ATM-verbindingen en met onderzoek naar optimale convergentie van gegevens, geluid (VToA) en beelden binnen één end-to-end netwerk. Op die manier speelt ze, ongeacht de grootte en de omgeving, in op de nieuwe vraag naar gebruiksgemak, doeltreffendheid en efficiency van nationale en internationale netwerkaanbieders en corporate gebruikers. GDC heeft vestigingen in Noord-Amerika, Afrika, Azië, het Midden-Oosten en heel Europa.
De Groep verdeelt zijn activiteiten over drie sectoren:
- Broadband Systems Division (BSD): ontwikkelt en produceert multifunctionele ATM-oplossingen voor publieke netwerkaanbieders en bedrijfsnetwerken. De APEX-schakelaars worden gebruikt in tal van overheidsnetwerken. NEXERA"en MAC 500, de laatste GDC-nieuwkomers, effenen de weg voor nieuwe mogelijkheden.
- Network Access Division (NAD): ontwikkelt en produceert toegangsoplossingen voor xDSL en Frame Relay. De afdeling heeft een leidinggevende positie op de markten van de netwerkleveranciers, eindgebruikers en overheid.
- Vital Network Services Inc (VNS) is een GDC-dochteronderneming voor geïntegreerde dienstverlening: de onderneming zorgt, met betrekking tot de producten van de verschillende fabrikanten, voor een unieke dienstverlening aan de klanten van de Groep.
GENERAL DATACOMM BENELUX
De centrale vestiging van General DataComm Benelux en Zuid-Europa bevindt zich in Brussel. De voornaamste opdracht omvat verdere uitbreiding van de markt van telecommunicatiebeheerders via betrouwbare partners als TEIN TELECOM in België, LUCENT TECHNOLOGIES in Nederland, ERICSSON in Italië. GDC gebruikt hiervoor oplossingen gebaseerd op de NEXERA" en de MAC 500. Door onderscheid te maken tussen de verschillende types Internetverkeer en een beroep te doen op de MTS-technologie (Multitier Traffic Shaping), maken deze oplossingen een combinatie van geluids- (AAL2 en compressie) en IP-verkeer mogelijk. De beheerder kan eveneens binnen dezelfde netwerkinfrastructuur MPEG2-videoverkeer toevoegen. Dankzij de groeiende GDC-activiteiten in de Benelux en de Zuiderse landen, verstevigt de onderneming zijn lokale aanwezigheid en is er een nieuwe vestiging geopend in Rome. Weldra volgt een andere in Madrid.
TEIN TELECOM
TEIN TELECOM is leider inzake integratie van telecomsystemen en netwerken in de Benelux. Het bedrijf biedt naast netwerkoplossingen voor telecomoperatoren en telecomsystemen voor financiële instellingen en telefoon–centra, tevens gespecialiseerde diensten, waaronder netwerkconsultancy en -design, projectbeheer, installatie en onderhoud, opleiding en after-sales services. De onderneming werkt vanuit TEIN TELECOM NV/SA in België en Luxemburg en TEIN TELECOM BV te Amsterdam in Nederland.
Contacten
General Datacomm - Vincent Di Filippantonio Tein Telecom NV - Filip Vanparijs Regional Director Benelux & Southern Europe Sales & Marketing Director Tel. 0032 - 2 - 529 58 48 Tel. 0032 - 2 - 240 64 64 vincent.difilippantonio@gdc.com general@teintelecom.be
Persrelaties
Dick de Bruijn - CSI Public Relations, Rotterdam, dick@csi.nl +31 10 461 2769 (doorkiesnummer +31 516 433 666)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie