Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lijst Kamervragen begroting gemeentefonds

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

lijst van vragen begroting gemeentefonds

Gemaakt: 7-6-2000 tijd: 11:44


27121 Wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het gemeentefonds voor het jaar 2000 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

nr. Verslag houdende een lijst van vragen en ..........

Vastgesteld

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer in de vorm van een lijst van vragen verslag uit te brengen. De door de regering gegeven.......... zijn hierbij afgedrukt.


1.

In hoeverre behoeft de begroting van het Gemeentefonds 2000 incidentele wijziging in verband met de recente instemming van de Europese Commissie met de wettelijke vrijstelling van OZB van de substraatteelt? (Initiatiefwetsvoorstel Van der Hoeven en Luchtenveld)


2.

Wordt door de algemene uitkering aan het Gemeentefonds (in verband met het afschaffen van de omroepbijdrage) volledige compensatie bereikt? Via welke verdeelmaatstaven wordt het geld verdeeld? Wat zijn de herverdeeleffecten (bijv. 50 grootste voordeel- en 50 grootste nadeelgemeenten)? (blz. 2)


3.

Welke bezwaarschriften in het kader van de integratie-uitkering onderwijshuisvesting zijn wel en welke zijn niet gehonoreerd? (blz. 4)


4.

Hoe kan het verschil tussen de verplichtingen voor het gemeentefonds (f 25 673,1 miljoen) en de uitgaven van het fonds (f 25 503,6 miljoen) over het jaar 2000 worden verklaard?

De voorzitter van de commissie,

De Cloe

De griffier van de commissie,

Coenen

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie