Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NCR neemt Research Computer Services over

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Voor meer informatie:
Hans de Bruin
Thomas McNeill
Manager Retail Solutions Group Van
Sluis Consultants
(020) 651 2133
(0800) 826 758 47
(hans.de.bruin@ncr.com)
(mcneill@vansluis.nl)

Investering in toonaangevende leverancier van retailoplossingen onderstreept NCR's ambities om wereldwijd fors te groeien op het gebied van winkelautomatisering

NCR neemt Research Computer Services over

AMSTERDAM, 7 juni 2000 - NCR Corporation heeft Research Computer Service (RCS) overgenomen om haar groeistrategie op het gebied van winkelautomatisering een stimulans te geven. RCS is een gerenommeerde leverancier van applicatiesoftware in de retailsector. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Het niet-beursgenoteerde RCS is gespecialiseerd in software en professionele dienstverlening voor winkelketens, zoals warenhuizen, discountzaken en specialiteitenwinkels. RCS zal als 100% dochteronderneming van NCR gevestigd blijven in de huidige kantoren, onder meer het hoofdkantoor in Dayton Ohio en een kantoor in de omgeving van Atlanta. Oprichter Dave Ashcraft blijft in functie als algemeen directeur van RCS.

"We zijn er van overtuigd dat deze investering onze groei in de wereldwijde markt voor winkelautomatisering zal stimuleren", zegt Alberto Camuri, vice-president van NCR Retail Solutions Group EMEA. "Onze ondernemingen werken al langer dan tien jaar samen. Dankzij deze nieuwe relatie kunnen NCR en RCS de dienstverlening uitbreiden en onze internationale marktaandeel vergroten. Ook bij de kleinere retailpartners zullen we een groter bereik krijgen."

NCR en RCS werken samen sinds 1990 als aanbieders van point-of-service (POS) en backoffice-technologie, inclusief POS-oplossingen die geschikt zijn voor Internet-toepassingen en e-tailingoplossingen. De ondernemingen zijn tevens oprichters van de Digital Receipt Alliance, de standaardtechnologie voor het versturen van beveiligde betalingsbewijzen via Internet.

NCR levert end-to-end retailoplossingen, variërend van contactpunten met de klant tot relatiebeheer, beschikt over een uitgebreid portfolio producten voor winkelautomatisering en biedt tevens geavanceerde datawarehouse-oplossingen voor retailers aan.

De RCS-oplossingen brengt NCR onder de merknaam NCR Advanced Store@General Merchandise op de markt voor grote winkelketens. Klanten van NCR Advanced Store@General Merchandise zijn The Limited, Office Depot, Target en PETsMART in de Verenigde Staten, Debenhams in het Verenigd Koninkrijk en David Jones in Australië. Daarnaast zal RCS als onafhankelijk softwareverkoper actief blijven, door het aanbieden van oplossingen en diensten voor diverse open en standaard POS-hardwareplatforms in de branche.

RCS
RCS is in 1983 opgericht in Dayton, Ohio, en is gespecialiseerd in transactiesystemen en oplossingen die gebruik maken van componenttechnologie. Eind jaren tachtig begon RCS met de toepassing van haar kennis in de retailmarkt en is het bedrijf toonaangevend geworden op het gebied van point-of-service software voor grote, wereldwijd actieve retailers. RCS heeft een complete productreeks met applicaties voor warenhuizen, discountketens en speciaalzaken. Meer informatie over RCS is te vinden op: www.RCS-inc.com.

NCR
NCR is, wereldwijd, erkend marktleider in het aanbieden van Relationship Technology*-oplossingen voor detailhandel, financiële dienstverlening, communicatiebranche, reisorganisaties en transportsector. NCR's Relationship Technology-oplossingen omvatten privacy-beschermende Teradata* warehouses, geldautomaten en winkelautomatisering. Deze oplossingen bouwen voort op de jarenlang opgebouwde kennis en ervaring in de branche en expertise op het gebied van advisering. NCR's deskundigheid op het gebied van software voegt werkelijk waarde toe; NCR beheerst de meest vooraanstaande hardware- en databasetechnologie ter wereld, biedt haar klanten wereldwijd support services en biedt een volledig pakket verbruiksartikelen en mediaproducten. Meer informatie over NCR is te vinden op Internet: www.ncr.nl .

NCR en Teradata zijn (geregistreerde) handelsmerken van NCR Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere merk- en productnamen die in dit persbericht worden genoemd, zijn (geregistreerde) handelsmerken van de betreffende eigenaren.

# # #

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie