Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburgse griffier voorgedragen als griffier N-Holland

Datum nieuwsfeit: 07-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, woensdag 7 juni 2000

Griffier van Limburg voorgedragen als nieuwe griffier N-H

Gedeputeerde staten van Noord-Holland dragen H.W.M. Oppenhuis de Jong (50) voor als de nieuwe griffier van de provincie Noord-Holland. De heer Oppenhuis de Jong is momenteel griffier van de provincie Limburg. De voorgestelde benoeming komt aan de orde in de statenvergadering van 19 juni a.s. De Ondernemingsraad is al akkoord. De griffiersfunctie in Noord-Holland komt vacant, nadat de huidige griffier, de heer C.J.N. Versteden heeft aangekondigd per 1 juli 2001 gebruik te zullen maken van de FPU.
De heer Oppenhuis de Jong werkt sinds 1984 bij de provincie Limburg. In 1989 werd hij directeur van de stafgroep Provinciale Financiën en tevens adjunct-griffier. In 1992 volgde de benoeming tot griffier. Hij heeft in Limburg gewerkt aan projecten gericht op herstructurering van de economie in Zuid-Limburg, zoals telematicaprojecten, de uitbouw van de universiteit van Maastricht, de privatisering van de Maasplassen en de bevordering van het toerisme. Als griffier heeft hij zich o.a. beziggehouden met het verbeteren van de balans tussen beleid en beheer en strategievorming.
Oppenhuis de Jong is ook adviseur van het dagelijks en algemeen bestuur van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Het is de bedoeling dat de heer Oppenhuis de Jong, die is gevraagd voor de functie, op 1 januari 2001 begint. De heer Versteden fungeert dan tot 1 juli als adviseur van het college en de nieuwe griffier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie