Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openstelling subsidieregeling NIOF 2000

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openstelling NIOF 2000

Vanaf 1 juni 2000 kunnen er aanvragen worden ingediend voor de Subsidieregeling Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2000 (NIOF
2000). Doel van deze regeling is het verhogen van het kennisniveau in het MKB, dat noodzakelijk is bij strategische activiteiten van bedrijven in het MKB. De doelgroep van de regeling bestaat uit MKB bedrijven uit de industriële sector en bovenlokale zakelijke dienstverlening in de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.

Het betreft MKB bedrijven in de volgende sectoren; jacht- en scheepsbouw; chemie en kunststoffen; ICT (Informatie- en Communicatietechnologie); MERA (Milieu, Energie, Recycling en Afval); waterzuivering; voedings- en genotmiddelen; metaalelektro; biomedische cluster; overige industriële verwerking van agrarische grondstoffen; hout- en bouwindustrie; transport en logistiek.

Technologieontwikkeling
De clusterregeling richt zich op samenwerking van noordelijke MKB bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe producten en productieprocessen. Subsidie is mogelijk voor advies en de ontwikkeling van prototypes. Subsidietoekenning vindt plaats tot maximaal 50% met een maximale subsidie van ƒ 375.000 en wordt berekend volgens een schijventarief.
Basis:

25% Samenwerking tussen 2 MKB-bedrijven

35% Samenwerking tussen 3 of meer MKB-bedrijven Toeslagen:
+10% Samenwerking met een kennisinstelling
+10% Nieuw voor Noord-Nederland

50% Maximale premie

Voor individuele bedrijven is ook subsidie mogelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten en productieprocessen. Hier betreft het de kosten van advies en voor de ontwikkeling van prototypes. De minimale subsidiabele kosten bedragen ƒ 5.000 en de maximale subsidiabele kosten bedragen ƒ
75.000. Het subsidiepercentage bedraagt 40 %. De maximale subsidie bedraagt dus ƒ 30.000.

Internationale Oriëntatie
Dit onderdeel is bedoeld voor individuele bedrijven en bestaat uit 2 categorieën:

1. Vermarkting
Subsidiëring is mogelijk voor de externe kosten van:
 • advies in de vorm van een marktverkenning
 • (technisch) haalbaarheidsonderzoek

 • strategisch marketingplan

 • Het subsidiepercentage bedraagt 40%. De maximale subsidie bedraagt ƒ
  30.000.

  2. Internationalisering
  Subsidiëring is mogelijk voor de loonkosten van een exportdeskundige. De subsidie bedraagt 45 % van de loonkosten gedurende een periode van twee jaar. De subsidiabele kosten bedragen maximaal ƒ 150.000 per jaar.

  reageer via disqus

  Nieuwsbank op Twitter

  Gratis persberichten ontvangen?

  Registreer nu

  Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

  advertentie