Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Argeweb: Satellietoplossing voor Spaanse Pers bij EK 2000

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Argeweb levert Satellietoplossing voor massaal opgekomen Spaanse Pers naar het EK voetbaltoernooi EURO 2000

Maassluis, 11 juni 2000, Argeweb gaat op projectbasis een maand lang het Spaanse nationale voetbalelftal van internet via de satelliet voorzien tijdens het Euro 2000 voetbaltoernooi in Nederland en België. De satellietschotel is geplaatst bij het trainingskamp waar de Spanjaarden tijdens het EK verblijven. De 256kb/2Mbit verbinding zorgt ervoor dat de Spaanse pers het contact met het vaderland snel kan onderhouden. Op de verbinding worden meer 18 computers gekoppeld voor datatransfer. KPN Telecom was de aangever van de opdracht. Beide partijen kenden elkaar al van de EO-Jongerendag waar Argeweb ook al succesvol een satellietoplossing had verzorgd. Tijdens deze dag waren op deze satellietverbinding 65 iMacs aangesloten met toegang tot Internet.

Het Spaanse voetbalteam overnacht in een hotel in de buurt van het Noord Limburgse Tegelen en traint overdag bij een plaatselijke voetbalclub. De training van het Spaanse voetbalteam wordt vastgelegd op een enorm aantal video- en foto opnames (verzorgt door Mediapark). Deze beelden zouden via het internet moeten worden verstuurd naar Spanje. Helaas was er geen internettoegang voor de Spaanse pers en spelers op de locatie geregeld.

Mediapark kwam vorige week via KPN Telekom bij Argeweb met een opdracht om binnen 5 dagen een snelle verbinding via de satelliet tot stand te brengen. Binnen één dag was er een satellietschotel geregeld die afgelopen maandag 5 juni geplaatst werd in Tegelen. Mediapark is erg tevreden over de verbinding en service die Argeweb heeft geleverd binnen deze zeer korte periode. KPN Telecom is nu nog bezig voor Argeweb met mogelijke plaatsingen van soortgelijke satellietoplossingen bij het Deense en het Duitse team. De geplaatste schotel (96 cm) staat achter de tent van Mediapark naast het veld waar dagelijks de Spanjaarden trainen.

EO-Jongerendag
Op het grootste jongerenevenement van Nederland, de EO-Jongerendag, heeft Argeweb 2 internetverbindingen via de satelliet verzorgd. Een 2Mbit verbinding werd gebruikt om de jongeren toegang te geven op het Internet. Maar liefst 65 iMac computers waren aangesloten op deze satellietverbinding. Verder werd er een 256Kb upstream satellietverbinding gebruikt voor het broadcasten van live-videobeelden naar het internet. Dit alles heeft Argeweb gerealiseerd in minder dan een week.

De organisatie van het evenement was dusdanig enthousiast over het satellietproject dat Argeweb voor de volgende editie van de EO-Jongerendag al gevraagd is om weer van de partij te zijn.

KPN Broadcast
Op 2 mei jongstleden hebben Argeweb en KPN Broadcast een samenwerkingscontract gesloten voor web-hosting via de satelliet. Volgens de overeenkomst tussen KPN Broadcast en Argeweb, levert KPN Broadcast de satelliet bandbreedte, grond station faciliteiten en KPNQwest's IP-transit dienstverlening aan/via Argeweb.

Web-hosting bedrijf Argeweb heeft een unieke positie op de Europese Internet markt doordat zij als eerste web-hosting via de satelliet levert. Satelliet communicatie is uitermate geschikt voor het aanbieden van 'multicasting' dienstverlening aan zakelijke gebruikers (B2B).

Unit 4
Unit 4 heeft als financier een minderheidsbelang genomen in dit kleine, ambitieuze bedrijf met momenteel 7 medewerkers. In samenwerking met Arge zal de hostingfaciliteit die Unit 4 haar e-Business klanten momenteel biedt sterk worden uitgebreid. Daarbij wordt Argeweb's infrastructuur zodanig ingezet dat aan de (potentiële) klanten van Unit 4 een totale ASP-oplossing wordt geboden. Unit 4 zal via de webbuilding en -hosting faciliteiten van Argeweb de komende periode initiatieven ontplooien die het voor haar klanten aantrekkelijker maakt om actief te worden (of zijn) op het internet. Unit 4 zal steeds meer de nadruk gaan leggen op de mogelijkheden van one-stop-shopping voor de klant met het bouwen van een website, het hosten (en eventueel via satelliet) en de connectie leggen naar Unit 4's front- en backoffice applicaties.

Profiel Arge Consultancy BV
Argeweb is de handelsnaam van het internetbedrijf Arge Consultancy BV, dat zich vooral heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van internet oplossingen voor bedrijven en instellingen. Argeweb houdt zich voornamelijk bezig met internetadvies, webhosting, webdesign, en service op het gebied van internet en intranet. In de nabije toekomst zal Argeweb haar e-Business service aanbod nog gaan uitbreiden met satellite hosting. Deze nieuwe service die Argeweb zal gaan aanbieden is een twee-wegs satellietverbinding die in samenwerking met KPN broadcast wordt gerealiseerd. Argeweb heeft reeds verscheidene e-Businessprojecten uitgevoerd bij grote internationale klanten zoals Van Ommeren, Sky Radio, Unilever en Smit-Tak.
Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie