Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dion Digital Broadcasting: live vanaf Internet Experience

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Benelux

Keynote Steve Ballmer, President en CEO Microsoft, live op het Internet te volgen

Dion Digital Broadcasting verzorgt streaming tijdens The Internet Experience

Schiphol-Rijk/Brussel, 7 juni 2000 - De Microsoft homepage www.microsoft.com/benelux doet live verslag van de keynote-presentaties tijdens The Internet Experience, de Microsoft-e-business-conferentie, die op donderdag 8 juni in de Doelen in Rotterdam plaatsvindt. Dit is de tweede keer dat Microsoft deze conferentie organiseert en ook dit jaar zal Steve Ballmer, President en CEO van Microsoft, een keynote speech geven. De titel hiervan is 'The Business Internet'. Dion Digital Broadcasting verzorgt de Internet-uitzending van deze en andere keynotes. Dit jonge Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in streamingdiensten en integrale media-oplossingen om de entertainmentwaarde van evenementen te verhogen en gebruikt hiervoor het platform van Microsoft Windows Media Technology.

Tijdens The Internet Experience krijgen ruim 1800 bezoekers een programma aangeboden van 18 verschillende breakout sessies en diverse keynote speeches. Alle facetten van elektronisch zaken doen worden behandeld, zowel vanuit een technisch- als vanuit een businessperspectief. Partners en klanten van Microsoft delen hun ervaringen met het publiek. Een netwerkpaviljoen en een expo stellen de bezoekers in staat om te werken aan hun persoonlijke contacten. De keynotes van de The Internet Experience vinden's ochtends plaats. Naast Steve Ballmer zijn de sprekers: Harry Starren, Algemeen Directeur, de Baak, het Management Centrum van VNO-NCW; Gerrit Ybema, Staatssecretaris van Economische Zaken; Ruud Hendriks, lid van de raad van Bestuur van Endemol Entertainment en Erik Huggers, Business Development Manager Digital Media Microsoft Europe.

Dion Digital Broadcasting zorgt ervoor dat alle keynotes live op het Internet wordt uitgezonden en dat zij direct na afloop beschikbaar zijn via video-on-demand. "Wij passen een techniek toe, waarbij we scannen over hoeveel bandbreedte gebruikers kunnen beschikken. Vervolgens bieden wij iedere gebruiker afzonderlijk de kwaliteit in resolutie en frames per seconde die daarbij past", aldus Arend Jan Pleizier, CEO van Dion Digital Broadcasting. "Ook de nieuwe mediaplayer van Microsoft past in ons streven kwaliteit aan de Internet-gebruiker te bieden. Het is een stabiel platform, dat wij kosteneffectief kunnen inzetten. Omdat de mediaplayer is ingebouwd in Windows kan een groot publiek deze toepassing eenvoudig gebruiken."

Video-e-commerce

De live-demonstratie van Erik Huggers is gekoppeld aan de keynote van Ruud Hendriks van Endemol en gebaseerd op een speciale door Dion ontwikkelde oplossing. Een van de Metamorfoses uit het bekende Veronica-programma TV-Woonmagazine is gecomprimeerd tot een Internet-uitzending van tweeënhalve minuut en geïntegreerd met een interactieve e-commerce-oplossing. Pleizier: "Je ziet een bankstel in de videouitzending en tegelijkertijd verschijnt een hyperlink naar de website waar het bankstel kan worden besteld. Het is een beginstap op het snijvlak van Internet en TV en een blik in de toekomst van een breedbandige Internet-wereld."

Dion Digital Broadcasting

Dion Digital Broadcasting is opgericht in juni 1999 en is gevestigd in Utrecht. Het snelgroeiende bedrijf heeft op dit moment tien medewerkers. Dion biedt streamingdiensten en oplossingen voor media-integratie aan Internet Service Providers, congresorganisaties en ondernemingen. Vaste klanten van Dion Digital Broadcasting zijn onder andere chello broadband, Wanadoo, Zonnet en Media Plaza. Op het gebied van evenementen heeft Dion mediaproducties gerealiseerd voor het International Film Festival Rotterdam, de chello tennis masters, het Nederlands Filmfestival en het mediacongres 'TV meets the Web' (zie www.tvmeetstheweb.com). Op dit moment werkt Dion aan een project voor Sail 2000 (zie ook www.wanadoo.nl/sail2000). Zie voor meer info over Dion:www.d-on.nl.Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center (Nederland), tel. +31 (0)20 5001005 Microsoft Information Center (België), telefoon +32 (0)2 5033113

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosens, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 5001274
Microsoft BVBA (België) Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 7043322
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon:
+31 (0)23 - 562 82 08

© 2000 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie