Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start aanleg woonwagencentrum Pastor Pieckweg in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ni 2000

Start aanleg woonwagencentrum Pastor Pieckweg

Deze maand start het werk voor aanleg van een woonwagencentrum aan de Pastor Pieckweg. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. Dit centrum, dat al sinds 1994 is opgenomen in de plannen voor Nieuwland Zuid, is bedoeld voor de woonwagenbewoners die nu op het tijdelijke centrum De Birkt staan. Het centrum moet eind dit jaar klaar zijn.

Dat de gemeente het centrum nu pas aanlegt, komt doordat de gemeente eerst gerechtelijke procedures heeft afgewacht, die de bewoners van De Birkt hadden aangespannen tegen de opheffing van dat centrum. Het nieuwe woonwagencentrum krijgt 14 plaatsen die voldoen aan de laatste eisen voor woonwagenstandplaatsen. Als afscheiding naar de bestaande woningen aan het Van Loenerf komt een twee meten hoge muur, waar de sanitaire units met berging en verwarming doorheen steken. Achter de units komt nog een aarden wal. Op het centrum komt een bescheiden speelplek voor kleuters. Het centrum is volledig ontwikkeld binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan. Nadat het centrum is aangelegd, maakt de gemeente de Pastor Pieckweg af. Bij de woonwagenstandplaatsen komt een verkeersdrempel.

De woonwagens kunnen begin 2001 verhuizen. Dit zal nog een spectaculaire gebeurtenis worden, omdat de wagens met een grote kraan op de vakken worden gezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie