Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Brinkhorst met handelsmissie naar China

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Minister Brinkhorst met handelsmissie naar China

7 juni 2000 - Minister Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij brengt van donderdag 8 juni tot en met maandag 12 juni een bezoek aan China. Hij zal daarbij worden vergezeld door een uitgebreide handelsdelegatie. Minister Brinkhorst zal onder andere een ontmoeting hebben met zijn Chinese ambtsgenoot, minister Chen Yaobang.Ook hoopt hij te spreken met vice-premier Wen Jiabao. De minister zal op zondag 11 juni in Zhengzhou in de provincie Henan de officiële opening verrichten van het Sino Dutch Dairy Demonstration and Training Center (SIDDAIR). Het centrum moet een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van de Chinese melkveehouderijsector. Op het project wordt de Nederlandse kennis en technologie getoond die daarvoor kan worden ingezet.
Ook zal de minister enkele Chinese melkveehouderijbedrijven bezoeken. Verder zal hij het reeds enkele jaren geleden geopende Sino Dutch Horticultural Training and Demonstration Center (SIDHOC) in Shanghai bekijken.
Tijdens het bezoek staat de voortgang in de Chinees-Nederlandse handelsrelaties hoog op de agenda, mede met het oog op de Chinese toetreding tot de WTO. Minister Brinkhorst wil onder andere de resultaten van het experiment rond de toelating van Nederlands aardappelpootgoed tot China bespreken.

Pers


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie