Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening convenant energie en milieu voor zwembaden

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Convenant energie en milieu voor zwembaden, sporthallen en kunstijsbanen

Het onderstaande persbericht verschijnt onder verantwoordelijkheid van het LC Nederlands Instituut voor lokale Sport & Recreatie:

Op 8 juni ondertekenen minister Jorritsma (namens het ministerie van EZ), minister Pronk (namens het ministerie van VROM), staatssecretaris Vliegenthart (namens het ministerie van VWS) en vertegenwoordigers van LC, RECRON, VKN (Vereniging Kunstijsbanen Nederland) en NOC*NSF in het Museon in Den Haag het convenant energie en milieu voor zwembaden, sporthallen en kunstijsbanen. Het ondertekenen van dit document is een belangrijke stap op weg naar een milieuvriendelijke toekomst voor sport- en vrijetijdsaccommodaties.

Tijdens de bijeenkomst op 8 juni geeft top-volleyballer Peter Blangé het startschot van een campagne om binnen de branche te komen tot daadwerkelijke besparingen op milieugebied. Met een milieuvriendelijke aanpak kunnen bijvoorbeeld de kosten voor het energieverbruik en de bedrijfsvoering omlaag, maar kan ook de hoeveelheid afvalwater afnemen.

In het convenant, dat door iedere eigenaar en exploitant van een sport- of vrijetijdsvoorziening ondertekend kan worden, zijn door de initiatiefnemers gezamenlijk bepaalde doelstellingen opgenomen en is daarbij aangegeven welke maatregelen kunnen worden ingezet om deze doelstellingen te behalen. Indien een eigenaar zich aansluit bij deze afspraken wordt deze bovendien ondersteund.

Deze ondersteuning bestaat onder meer uit het organiseren van workshops of het aanbieden van een quick scan om de accommodatie door te lichten. Ook het openstellen van een helpdesk kan tot deze ondersteuning gerekend worden. Bovendien worden nieuwsbrieven en andere communicatiemiddelen ingezet om te informeren over actuele ontwikkelingen.

De bijeenkomst in het Museon vindt gelijktijdig plaats met de internationale tentoonstelling Sport in Beweging. Een interactieve expositie waarin de relatie tussen sport, techniek en het menselijk lichaam centraal staat. Na afloop van de ondertekening kunnen deelnemers de expositie gratis bezoeken.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u in: Sport - Breedtesport

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie