Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van dondermiddag
17:22 donderdag 8 juni 2000

Martin Panman
06-51 611 628

Inbraken in auto's
Diverse plaatsen

In de plaatsen Nieuw Dordrecht, Schoonebeek, Klazienaveen en Vries zijn vannacht inbraken gepleegd in auto's. De manier van inbreken varieert van het hengelen van het portier (vermoedelijk met een stuk ijzerdraad langs het portierraam), het forceren van het slot van een van de portieren, vermoedelijk met een schroevendraaier, en het uitnemen of inslaan van de zijruit.
Weggenomen werden: apparatuur, de bedrading werd doorgesneden, cd's, mobiele telefoons en een zonnebril.

Aanrijding brommer en auto
Emmen

Aan de Walstraat is vanmiddag een aanrijding gebeurd tussen een bromfiets en een autobus. De aanrijding ontstond doordat de bromfietser de autobus geen voorrang verleende en de chauffeur van de autobus de bromfietser niet gezien had. De 23-jarige bromfietser uit Emmen hield lichte schaafwonden en een wond aan haar voet over aan het ongeluk. Ze is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Inbraak in woning
Hoogeveen

Aan de Kymmellstraat is afgelopen nacht ingebroken in een woning. De inbrekers zijn doormiddel van de Bulgaarse methode door de achterdeur het huis binnengegaan. Uit de woning is een spelcomputer ontvreemd. In de woning vonden de inbrekers de sleutels van een auto. Als gevolg hiervan werd uit de auto een mobiele telefoon meegenomen.

Eext
Diefstal unieke modelauto

In de afgelopen nacht is een radiografisch bestuurbare modelauto gestolen uit een woning/annex winkel in Eext. De inbrekers zijn door het ingooien van een raam aan de voorzijde van het pand binnengekomen. De diefstal betreft een uniek model van een oldtimer. In maart heeft een soortgelijke inbraak plaatsgevonden.

Twee vliegtuigjes neergestort

Vanmiddag zijn twee vliegtuigjes van de KLS, (Beachcraft) uit Eelde neergestort in Smilde. De vliegtuigen die bezig waren met een trainingsvlucht kwamen met elkaar in aanraking en stortten vervolgens neer. Eén vliegtuig kwam neer in een weiland aan de Suermondsweg. De drie inzittenden kwamen daarbij om het leven. Het andere toestel kwam neer in een weiland aan de Duikersloot. Van de drie inzittenden raakten er twee zwaar gewond. Eén passagier, de instructeur, raakte niet gewond. De Raad voor Transport en Veiligheid en de dienst Luchtvaart van de KLPD stellen een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.
Verdere gegeven zijn op dit moment nog niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie