Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie Universiteit Nijmegen: implantatie van knieprothese

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in juni plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie KUN, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

08-06-2000 Implantatie van knieprothese

15:30 uur Dhr. drs. C.J.M. van Loon
Promotie op het gebied van de Medische Wetenschappen Titel proefschrift: Femoral bone loss in total knee arthroplasty. Aetiology and repair
Promotor: Dhr. prof. dr. R.P.H. Veth
Copromotores: Dhr. dr. M.C. de Waal Malefijt
Dhr. dr. P. Buma
Dhr. dr. ir. N. Verdonschot
Handelseditie: geen
Woonplaats: Malden
Slijtage van het kniegewricht kan sinds de jaren zeventig succesvol worden behandeld met een knieprothese. Tien jaar na implantatie functioneert ongeveer 90% van deze prothesen goed. Echter, in het eerste jaar na de operatie neemt de botdichtheid nabij het prothesedeel, dat in het bovenbeen is gefixeerd, met gemiddeld 22% af. Dit leidt niet tot loslating van de prothese, maar kan wel problemen opleveren bij een zogenaamde revisie (een tweede implantatie). Het botverlies kan worden behandeld met bottransplantatie met behulp van botsnippers. In deze studie zijn experimenten beschreven waarbij de stabiliteit en botingroei van een reconstructie met een knieprothese en botsnippers bij botverlies wordt onderzocht. Het onderzoek toont aan dat bij bepaalde botdefecten er voldoende stabiliteit is en dat de botsnippers ingroeien in het eigen bot. Bij een groep patiënten, die op deze manier is behandeld in het Academisch Ziekenhuis Nijmegen, zijn de korte termijn resultaten bevredigend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie