Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oprichting Stichting Duurzaam Texel

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VVV TEXEL

Oprichting Stichting Duurzaam Texel

PERSBERICHT

Oprichting Stichting Duurzaam Texel
Op donderdag 8 juni om 13.15 uur wordt in de Schoutenzaal van Hotel de Lindeboom in Den Burg de Stichting Duurzaam Texel officieel opgericht in de aanwezigheid van gedeputeerde Bob Verburg. Een professionele coördinator in dienst van de Stichting gaat fungeren als projectmanager en aanspreekpunt voor het bestuur.
Het doel van de Stichting is het stimuleren van activiteiten die een duurzame ontwikkeling van het eiland Texel bevorderen. Er wordt gekeken naar een goede balans tussen economische ontwikkelingen enerzijds en het behoud van natuur- en cultuurwaarden anderzijds.

De Stichting Duurzaam Texel komt voort uit de werkgroep Duurzaam Toerisme, die al sinds 1997 actief is. Texelse ondernemers, verschillende belangengroepen op het eiland, de gemeente en niet te vergeten de provincie Noord- Holland ontwikkelen samen projecten op het gebied van bedrijfsmilieuzorg, duurzaam transport, natuurontwikkeling en milieu-educatie.

Naast de al lopende projecten zoals de Meimaand Natuurmaand, de spreiding van de wisseldagen en natuureducatie, bestaan er plannen om de getijdenenergie op het eiland te gebruiken, zonnecellen te installeren en een milieuvriendelijke modelvakantiewoning neer te zetten als voorbeeld voor de vele logiesverstrekkers op Texel.

Aangemelde projecten worden door de Stichting op haalbaarheid onderzocht en tenminste één van deze projecten wordt binnen een jaar gerealiseerd. Het plan voor de komende 2 jaar is omvangrijk en indrukwekkend.

Zo zijn er plannen tot het opzetten van een J.P.Thijsse Instituut, een hoogwaardig opleidingsinstituut dat optimaal aansluit bij de op Texel aanwezige expertise inzake de relatie tussen menselijke activiteiten en de zee. Dit Instituut moet een specialistische en Europese status verwerven op academisch niveau.
Daarnaast zou Centrum voor Wadden- en Noordzee Ecomare uit moeten groeien tot een internationaal informatiecentrum met goede aansluitingen met universiteiten en onderzoekscentra.
Internationaal maakt de Stichting deel uit van de themagroep .Sustainable Tourism., waarin 12 Europese landen ervaringen en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam toerisme op Europees niveau uitwisselen.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: R. Struick, tel. 0222-362189


05 jun 00 09:55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie