Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: communicatie in gezinnen met doven

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Input and interaction in deaf families
Datum donderdag 08-06-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. E.M. van den Bogaerde

Promotor prof. dr. A.E. Baker

Over het taalaanbod van dove moeders aan zowel dove als horende kinderen in Nederland was tot nu toe weinig tot niets bekend. In dit onderzoek komt het taalaanbod en de interactie van vier dove moeders met drie dove en drie horende kinderen, alsook de taalverwerving van deze kinderen van één tot drie jaar aan de orde. De dove kinderen krijgen voornamelijk Nederlandse Gebarentaal (NGT) aangeboden en slechts heel weinig Nederlands. De verwerving van Nederlands komt door de gebrekkige toegankelijkheid nog niet op gang. Met de horende kinderen wordt NGT en Nederlands gebruikt en een gemengde taalvorm van gebaren en woorden. De promovenda beschrijft de gebruikte talen op drie niveaus: lexicaal, functioneel en structureel. Zij constateerde een aanmerkelijke invloed van het taalaanbod op de taalproductie van kinderen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie