Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

12-Jarige jongen uit Zundert gewond door verkeersongeval

Datum nieuwsfeit: 08-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Breda: 12-jarige jongen uit Zundert gewond door verkeersongeval met lijndienstbus

Datum: 8/6/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vanmiddag is nabij de bushalte aan de Karnemelkstraat te Breda, omstreeks 13.30 uur, een 12-jarige jongen uit Zundert gewond geraakt door een ongeval met een lijndienstbus. De jongen is door de GG en GD met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Op grond van de tot nu toe afgelegde verklaringen gaat de politie vooralsnog uit van de volgende toedracht. De lijndienst bus (115) naar Zundert, stopte bij de bushalte aan de Karnemelkstraat te Breda. Nadat passagiers waren in- en uitgestapt vervolgde de chauffeur zijn weg in de richting van de Markendaalseweg. Bij de verkeerslichten stopte hij omdat het verkeerslicht in zijn richting rood licht uitstraalde. De chauffeur zag dat een jongen die kennelijk nog mee wil rijden hem wenkte. De chaffeur wilde deze jongen nog in laten stappen en opende de toegangsdeur van de bus. Vervolgens zag de chauffeur dat de jongen naar andere scholieren gebaarde die kennelijk ook nog met deze bus wilden meerijden. De chauffeur wilde daarop niet wachten omdat het verkeerslicht op groen sprong en sloot de deur en ging weer rijden. Onduidelijk is nu of de scholier al deels in de bus was gestapt of niet. Lezingen hierover van enkele getuigen zijn niet gelijkluidend. De 12-jarige jongen is gevallen waarna de bus met het rechtervoorwiel over zijn linkerbeen reed. De chauffeur die de jongen zag vallen is direct gestopt en is daarna op advies van een voorbijganger voorzichtig een klein stukje achteruit gereden. Het slachtoffer is met ernstig beenletsel door de GG en GD overgebracht naar het Ignatiusziekenhuis te Breda.

De hevig geschrokken chauffeur is opgevangen door het eigen bedrijfsopvangteam. Door de Unit Forensisch Technisch Onderzoek is ter plaatse een onderzoek ingesteld. De politie stelt een verder onderzoek naar de exacte toedracht van deze aanrijding in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie