Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hans Vonk dirigeert Rotterdam Young Philharmonic

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rotterdams Conservatorium

Hans Vonk dirigeert
Rotterdam Young Philharmonic
Op 9 en 10 juni 2000 sluit het Rotterdam Young Philharmonic het tweede succesvolle seizoen af met concerten in de Doelen en de Beurs van Berlage te Amsterdam. Alles wordt uit de kast gehaald: een gedreven orkest, een uitstekende dirigent in de persoon van Hans Vonk en een inspirerend programma.

Het belooft een sprookjesachtige avond te worden. Naast de 'Petite Symfonie' voor blazers van Gounod en het Adagio nr.3 voor strijkers van Lekeu staat Schéhérazade van Rimsky-Korsakov op het programma. Schéhérazade, de beeldschone vrouw die de sultan nachtenlang weet te boeien met haar spannende verhalen.

De leiding van het Rotterdam Young Philharmonic is in handen van de internationaal gelauwerde dirigent Hans Vonk. Naast vele gastdirecties bij uiteenlopende orkesten en operahuizen was hij als chefdirigent verbonden aan onder andere het Residentieorkest, het Symfonieorchester der WDR in Keulen en het Saint Louis Symphony Orchestra.

Lezers van de maandagenda van het Rotterdams Conservatorium kunnen voor slechts fl. 20,- kaarten bestellen (i.p.v. fl. 25,-). Jongeren betalen fl. 15,-. Wilt u van deze actie gebruik maken, vraag dan een exemplaar van de maandagenda op bij (rc@hmtr.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie