Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP geeft rode kaart aan top Europees bedrijfsleven

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
EP-fractie van de Socialistische Partij
Brussel, 8 juni 2000


SP geeft rode kaart aan top Europees bedrijfsleven tijdens Brusselse lobbytop.

Vrijdagmorgen 9 juni ontvangen alle deelnemers aan de European Business Summit in het Sheraton hotel in Brussel een rode kaart van activisten van de Nederlandse SP. Daarmee protesteren de socialisten tegen wat zij de Brusselse lobbytop noemen en tegen het spelbederf die dat in de Europese Unie betekent. Terwijl nationale parlementen steeds meer buiten spel komen te staan en hun macht naar Brussel zien verdwijnen, stellen met name de grote Europese ondernemingen alles in het werk om meer invloed op de Europese regelgeving te krijgen, regelgeving die volgens de organisatoren van de European Business Summit inmiddels bij vrijwel alle zakentransacties een rol speelt.

Twee dagen lang praten voormannen van het Europese bedrijfsleven in het Sheraton hotel met Romano Prodi en andere eurocommissarissen over de rol van het bedrijfsleven in de Europese Unie. Ondernemers zijn opgeroepen deel te nemen aan de lobbytop met het argument dat de top a superlative opportunity is to meet Europe s political decision-makers and business leaders . Tot de deelnemers behoren de kopstukken van bedrijven als Philips, Microsoft Europe, ING, AKZO Nobel, KruppThyssen, Randstad en Reed Elsevier.

De lobbytop wordt vrijdag geopend door de Belgisch prins Philip en zaterdagavond afgesloten met een diner en aansluitend een bezoek van ondernemers en Europese commissarissen aan de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal, België - Zweden in het koning Boudewijnstadion.

Meer informatie:
Erik Meijer, lid Europees Parlement 06 51152982;
René Roovers 06 22607308;
Zrinka Breljakovic 06 51525475.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie