Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lotto 'activeren' ook per post

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DE LOTTO

Gratis Lotto .activeren. nu ook gratis per post

P E R S B E R I C H T

Lotto komt met nog een extra mogelijkheid
Gratis Lotto .activeren. nu ook per post

Den Haag, 9 juni 2000 . Vanwege de enorme toeloop op de gratis loterij van Lotto heeft de Haagse kansspelorganisatie zojuist besloten dat mensen die niet in de gelegenheid zijn hun gratis Lot voor 16 juni telefonisch te activeren hun gratis Lot kunnen opsturen naar Lotto. Als het Lot is voorzien van de juiste NAW-gegevens en uiterlijk binnen veertien dagen na de trekking van 16 juni is ontvangen, stuurt Lotto deze mensen een gratis deelname die bij een van de 3000 Lottowinkeliers recht geeft op een deelname in een van de volgende trekkingen en dus ook op de Jackpot van minstens 4 miljoen gulden. Lotto zal bij de ontvangen Loten controleren of ze niet al toevallig telefonisch zijn geactiveerd. De prijswinnaars krijgen dan binnen enkele weken persoonlijk bericht. Het speciale adres voor deze gelegenheid is: Lotto, antwoordnummer 53223, 2505 WB, Den Haag. Een postzegel plakken is niet nodig. Lotto wil met deze uitbreiding iedereen die een gratis Lot heeft ontvangen werkelijk de gelegenheid geven gratis mee te doen en kans te maken op de Jackpot.

Kern van de Lotto-actie is het activeren van gratis Loten via een gratis telefoonummer. Ondanks het beschikbaar hebben van de in ons land grootst mogelijke inbel- en verwerkingscapaciteit voor dit soort acties bleek de KPN-centrale de massale toestroom niet aan te kunnen. Dat was eerder deze week reden voor Lotto de actie met een week te verlengen. De gratis Loten kunnen ook volgende week nog worden geactiveerd en spelen dan mee in de trekking van 17 juni. Jan-Willem Anholts, PR manager van De Lotto over de extra mogelijkheid nu ook per post je gratis Lot te mogen activeren: .Mensen die geen telefoon hebben of een telefoon met een draaischijf kunnen op deze manier toch meedoen. Ook de groep mensen die thuis een zakelijk telefoonnummer hebben, willen we graag de kans op de Jackpot gunnen. Onze actie richt zich namelijk op particulieren waardoor deze zakelijke nummers die ons gratis nummer bellen automatisch uitsluit. We hebben daar reacties uit deze groep over gekregen en bieden ze deze oplossing aan..

De Lotto helplijn staat sinds het begin van de actie, 2 juni, roodgloeiend. Jan-Willem Anholts: .Naast de telefoontjes over de lange wachttijden laten mensen ons toch ook weten het een hele leuke actie te vinden. Een veelgestelde vraag is verder waarom Lotto de NAW-gegevens vraagt als het Lot wordt geactiveerd. Het antwoord is eenvoudig, de NAW-gegevens zijn een extra check om fraude te voorkomen..

De wachttijden zijn sinds het bekendmaken van de verlenging van de actie afgenomen. Op dit moment hebben 1,3 miljoen huishoudens hun gratis Lotto Lot geactiveerd.

Lotto is een merk van De Lotto. De opbrengsten van Lotto en de andere merken van De Lotto (Lucky Day, Toto en de Nederlandse Krasloterij) komen ten goede aan goede doelen op het gebied van sport zoals het NOC.NSF en de Nederlandse sportbonden, cultuur (o.a. Prins Bernhard Fonds),welzijn (o.a. Juliana Welzijnfonds) en volksgezondheid (o.a. het Aids Fonds en de Hersenstichting).
In totaal droeg De Lotto in 1999 115,4 miljoen gulden af aan deze goede doelen.

//

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie