Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim twee ton voor project Intvizier in Gennep

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Bevorderen arbeidsintegratie van mensen met beperkingen RUIM TWEE TON VOOR PROJECT INTVIZIER IN GENNEP

Maastricht, 9 juni 2000

Bevorderen arbeidsintegratie van mensen met beperkingen

RUIM TWEE TON VOOR PROJECT INTVIZIER IN GENNEP

Het winkel-/lunchroom- en atelierproject van Vizier uit Gennep ontvangt een provinciale investeringssubsidie van 154.000,00 ( 69.88200). Daarnaast ontvangt Vizier een exploitatiesubsidie van 56.000,00 ( 25.412,00). Met het project wil Vizier, samen met INTOS uit Heyen de arbeidsintegratie van mensen met beperkingen bevorderen. In de visie van Vizier, een organisatie die diensten verleent aan mensen met een verstandelijke handicap, moeten mensen met een (verstandelijke) arbeidshandicap ook normaal kunnen meewerken in het bedrijfsleven met de noodzakelijke ondersteuning. Hiervoor is meer nodig dan alleen het bieden van een werkplek. Het winkel-/lunchroom en atelierproject van Vizier is opgezet in samenwerking met het sociale Werkvoorzieningsschap INTOS uit Heyen en ondergebracht in de stichting INTVIZIER. Deze stichting opent een bedrijf in het centrum van Gennep. In dit bedrijf zijn een winkel, lunchroom en twee ateliers gevestigd. De medewerkers met een (verstandelijke) arbeidshandicap doen zo vakkennis (via training) en ervaring op. Ook kunnen zij zich verder ontwikkelen en groeien naar een werkplek in het reguliere bedrijfsleven. De stichting INTVIZIER heeft zich duidelijk tot doel gesteld een brug te slaan tussen begeleiden en ondernemen. Uiteindelijk moet er een volwaardig renderend bedrijf ontstaan. De nu toegekende investeringssubsidie van 154.000,00 is bedoeld voor het geraamde exploitatietekort in het eerste jaar. Daarna is een positief bedrijfsresultaat voorzien.
Gedeputeerde Martin Eurlings is van mening dat het project van INTVIZIER een uitzonderlijk goed voorbeeld is van vermaatschappelijking van de zorg, waarbij de cliënt centraal staat. Ook wordt het project als uniek beoordeeld omdat detailhandel, horeca en ambacht onder één dak worden ondergebracht waarbij ondernemen en begeleiden hand in hand gaan. Naar verwachting zullen in de komende drie jaar 28 personen naar de reguliere arbeidsmarkt worden begeleid. Voor de begeleiding van de eerste 28 personen heeft de provincie Limburg de exploitatiesubsidie van 56.000,00 verstrekt. In het bedrijf zijn twee à drie begeleiders voortdurend aanwezig met als taak het bedrijf beheren, de werknemers te trainen en de werknemers te ondersteunen bij de uitoefening van hun vak en de daarbij behorende taken. Verder zal in samenwerking met de Universiteit van Nijmegen een methodiek worden ontwikkeld waarmee de 'loopbaan' van de cliënten kan worden gevolgd. In de methodiek moet de context tussen leren en werken duidelijker worden, rekening houdend met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de cliënten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie