Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 9-06-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen (vrijdagmiddageditie) Vrijdagmiddag 9 juni 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: getuigen gezocht van beroving bejaarde vrouw Vorige week vrijdag 2 juni (de dag na Hemelvaart) hebben twee mannen in een portiek aan de Ubbo Emmiussingel nabij het Groninger Museum rond 15.30 uur een 88-jarige vrouw omver geduwd en haar beroofd van een steutelbos. De mannen die van mediterrane komaf waren met een lengte tussen 170 en 180 cm grepen de bejaarde vrouw vast, betasten haar en namen een bruin etui met sleutels mee. Toen de daders uit het portiek verdwenen keken twee meisjes in de leeftijd van 18 tot 25 jaar die op de stoep liepen naar het portiek. De politie wil graag in contact komen met de meisjes of met andere getuigen die vorige week omstreeks 15.30 uur iets van het incident hebben gezien. Contact kan worden opgenomen met bureau Centrum 050 5995100.

Groningen: ongeval met fietsster
Door geen voorrang te verlenen op de kruising Papiermolenlaan met het Boutenspad kwam de 23-jarige Groningse fietsster in botsing met een 25-jarige automobiliste. De fietsster werd met letsel aan beide handen naar het ziekenhuis gebracht.

Haren: drie autos in botsing op Dr. Ebelsweg
Donderdagochtend zijn autos met elkaar in botsing gekomen op de Dr. Ebelsweg in Haren. Doordat er in de berm een tractor bezig was met maaien remden een 33-jarige man uit Wedde en een 46-jarige man uit Winschoten af. Een 52-jarige automobilist uit Sappemeer kwam in botsing met de voor hem rijdende autos. Twee voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. Een zwangere vrouw die bij de man uit Wedde in de auto zat is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Veendam: inbrekers aangehouden
De politie heeft met de aanhouding van twee 20-jarige inwoners van Veendam en een 22-jarige inwoner van Muntendam enkele inbraken opgelost die woensdagnacht hebben plaatsgevonden in een schoolgebouw aan de Voormolenstraat in Veendam en enkele naburige winkelpanden. Een van de Veendammers en de man uit Muntendam werden woensdagnacht op heterdaad aangehouden bij de inbraak in de school. De andere werd later aangehouden in verband met medeplichtigheid aan de andere inbraken. De buit bestond onder meer uit etenswaar en gebruiksgoederen zoals badhanddoeken. De verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Uithuizen: ongewenste man aangehouden
In het AZC Uithuizen is vrijdagmorgen een 30-jarige man die in het AZC Wageningen behoort te verblijven aangehouden op het terrein aan de Alberdalaan. De man is de toegang tot het centrum ontzegd maar komt telkens weer terug. Hij is aangehouden en voorgeleid. De IND is ingeschakeld.

Delfzijl: vrouw mishandeld door vriend
In een woning aan het Balticpark in Delfzijl is vrijdagochtend een 21-jaige man aangehouden voor mishandeling van zijn 20-jarige vriendin. De man had in de nacht zijn vriendin mishandeld door haar te slaan. De vrouw ging naar de buren en schakelde de politie in die de man aanhield. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld.
Uithuizen: jongeman op knallende brommer
Een 23-jarige jongeman uit Uithuizen is vrijdag op de Blink aangehouden omdat hij niet op een stopteken van de politie reageerde. De man reed op een brommer zonder uitlaat en na een rondje door het centrum probeerde hij zich te verstoppen. De politie vond hem en nam hem mee naar het bureau waar hij bonnen kreeg voor het negeren stopteken en het rijden zonder uitlaat, certificaat en verzekering.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie