Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie op vier Nederlanders: winst Oranje tegen Tsjechen

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TOTO

72% rekent op winst Nederlands elftal tegen Tsjechen
72% rekent op winst Nederlands elftal tegen Tsjechen

Amsterdam, Den Haag, 9 juni 2000 - Bijna drie van de vier Nederlanders rekent op een overwinning van het Nederlands elftal in de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschap. Dit blijkt uit een analyse van de voorspellingen die zijn gedaan via www.poule.nl, waaraan door 50.000 Nederlanders wordt meegedaan. 23% houdt het op een gelijkspel, terwijl slechts 5% van de deelnemers aan het gratis EK-spel van Toto en Sportdreams.com rekening houdt met een nederlaag. De meest voorspelde uitslag is 2-1. Een kwart van alle deelnemers vertrouwt hierop. 16% denkt dat het 2-0 wordt en 13% 1-0. Degene die een gelijkspel verwachten houden het massaal op 1-1.

Deelnemers www.poule.nl verwachten treffers in openingsduel

Amsterdam, Den Haag, 9 juni 2000 - De openingswedstrijd van het EK tussen België en Zweden in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel zal geen bloedeloze 0-0 opleveren. Althans, dat is de mening van de bijna 50.000 deelnemers aan www.poule.nl de EK-poule van Toto en Sportdreams.com. Slechts 5% van de Nederlanders voorspelt een doelpuntloze remise tussen de Belgen en Zweden. Een analyse van de voorspellingen van het duel leert dat het thuisland duidelijk favoriet is. Ruim 55% tipt de Rode Duivels als winnaar, met 2-1 als meest genoemde score. De laatste keer dat België acteerde in een openingsduel van een groot toernooi verliep dit overigens bijzonder succesvol. In 1983 klopte het elftal tijdens het WK in Spanje de regerend wereldkampioen Argentinië met 1-0 door een treffer van Erwin Vandenbergh.

Poule-experts twijfelen aan kracht Turkije

Amsterdam, Den Haag, 9 juni 2000 - Ondanks de recente successen van het Turkse elftal en de Turkse titelhouder Galatasaray, schatten de deelnemers aan de www.poule.nl, het EK-spel van Toto en Sportdreams.com de kansen van het elftal niet hoog in. In het eerste groepsduel met Italië voorspelt slechts 7 procent een overwinning voor Turkije. Italië is absoluut favoriet voor de winst in het duel dat zondagmiddag in het Gelredome in Arnhem wordt gespeeld. Zeven van de tien deelnemers heeft ingezet op winst voor het team van bondscoach Dino Zoff. De meest ingevulde uitslagen bij Turkije - Italië zijn 0-2 en 1-2.

www.poule.nl is een initiatief van Toto en Sportdreams.com. Deelname is gratis.
Toto is een merk van De Lotto. Als enige organisatie in Nederland heeft De Lotto een vergunning om sportprijsvragen te organiseren. Toto brengt diverse spellen op de markt: Toto-13, Toto-Select, Toto-Score en Toto-Tip. De deelnemers zijn sportliefhebbers met name op het gebied van voetbal. Wekelijks maakt Toto voetbal voor 50.000 spelers extra spannend.
Sportdreams.com is de eerste en grootste interactieve sportservice in Nederland gericht op het verschaffen van allerhande soorten infotainment voor de sportfan. Op www.sportdreams.com vindt de sportfan een combinatie van informatie, entertainment en merchandising op het gebied van sport. Sportdreams.com ervaart een sterke groei in de aantallen bezoekers
(3 miljoen pageviews in maart 2000) en actieve deelnemers (ruim
100.000 geregistreerde fans).

/////

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie