Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Containerterminal Alphen aan den Rijn stap dichterbij

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


09-06-2000

Containerterminal Alphen
aan den Rijn stap dichterbij

Een directe aansluiting van een containerterminal in Alphen aan den Rijn op de N 11 behoort tot de mogelijkheden. Voor investeerders is daarmee aan een belangrijk uitgangspunt voldaan om eventueel aan het project te beginnen. Daarmee heeft het project een flinke sprong voorwaarts gemaakt.

De containerterminal in Alphen aan den Rijn biedt bedrijven in de regio de mogelijkheid per schip goederen aan en af te voeren naar of vanuit Rotterdam. De minister onderkent het nut van een containerterminal in dit gebied en heeft daar ook geld voor over. Hoewel tot 2010 in principe de gelden verdeeld zijn wil de minister zich inspannen om voor die tijd een financiele bijdrage te leveren, zo laat zij in een brief aan de provincie weten. De brief van de minister is voor de provincie reden om door te gaan met de ontwikkeling. Met de gemeente Alphen aan den Rijn zal overleg plaatsvinden over de verdere uitwerking. Inmiddels is er een exploitant aangezocht die samen met de provincie Zuid-Holland gaat kijken of er eventueel al gronden te verwerven zijn. In de ontwikkeling van een terminal wordt de ontwikkeling van een ecologische verbindingszone en een fietspad meegenomen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie