Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Langdurig werkzoekenden Rotterdan aan de slag in beveiliging

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Langdurig werkzoekenden aan de slag in de beveiliging

De gemeente Rotterdam en de Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties (VPB) garanderen dat komend jaar minimaal honderd langdurig werkzoekenden een baan krijgen bij een beveiligingsbedrijf. Ze krijgen daarvoor een opleiding tot algemeen beveiligingsmedewerker. Via Arbeidsvoorziening Rijnmond krijgen nog eens veertig werkzoekenden zo'n zelfde aanbod. Deze afspraken staan in een convenant dat wethouder Sjaak van der Tak vandaag met de VPB heeft ondertekend.

Beveiligingsbedrijven kampen met een groot tekort aan gekwalificeerde medewerkers. In Rotterdam staan 43.000 mensen ingeschreven als werkzoekende. De meesten van hen zijn al langer werkloos en hebben weinig opleiding. Onder hen zijn veel allochtonen. Daarom zal in elk geval vijftig procent van de vacatures waarvoor nu werkzoekenden worden opgeleid, worden ingevuld door allochtonen.

De kandidaten voor een baan in de beveiliging worden benaderd door de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Werkstad, InderDaad reïntegratiediensten en Arbeidsvoorziening Rijnmond. Twee ROC's (Zadkine en het Albeda College), het werkbedrijf Beveiliging & Services van Multibedrijven Rotterdam en InderDaad reïntegratiediensten nemen gezamenlijk de opleiding voor hun rekening. De VPB is de belangrijkste werkgeversorganisatie in de beveiligingsbranche met
100 aangesloten bedrijven, samen goed voor 25.000 werknemers.
Voor belangstellenden worden vier informatiebijeenkomsten gehouden: op 26 mei en 9 juni in het Albeda College (locatie Rosestraat) en op 16 en 23 juni in ROC Zadkine (locatie Alexanderstraat). De bijeenkomsten duren van 14.00 tot 17.00 uur.

De gemeente en de beveiligingsbedrijven in de regio Rotterdam zijn ook overeengekomen voortaan elk jaar concrete afspraken te maken over de invulling van vacatures, aantallen opleidingsplaatsen en doorstroming naar banen bij beveiligingsbedrijven. Bij dit overleg worden ook partners als Werkstad, Arbeidsvoorziening Rijnmond, Multibedrijven Rotterdam en Rotterdam Veilig betrokken.

Om werkzoekenden aan de slag te helpen, zoekt de gemeente steeds vaker de samenwerking met bedrijfssectoren. Zo werden eerder afspraken over werkgelegenheid gemaakt met de vervoermiddelenbranche en de thuiszorg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie