Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Carrier to Carrier Telecom sluit contract met Celtel Congo

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BLUE FOX


PERSBERICHT

Biddinghuizen, 9 juni 2000

Carrier to Carrier Telecom sluit contract met Celtel Congo Meer contracten voor mobiele ISP oplossingen verwacht.

Carrier to Carrier Telecom N.V. (C2C), een Nederlands satelliettelecommunicatiebedrijf en vanaf 1 juli a.s. een volle dochteronderneming van Blue Fox Enterprises N.V. heeft, in samenwerking met Ericsson, een contract gesloten voor de levering van, naar wordt aangenomen, de eerste WAP service in een Afrikaans land ten zuiden van de Sahara. C2C zal Celtel Congo voorzien van toegang tot het internet (backbone) via de satelliet. Het nieuwe systeem zal op 12 juni in de Republiek Congo worden gelanceerd door Celtel Congo, een dochteronderneming van het Nederlandse bedrijf MSI Cellular Investments. Dit zal later worden gevolgd door de introductie van uitgebreidere mobiele ISP diensten in Congo en in overige Celtel netwerken overal op het Afrikaanse continent.

Dienstverlening
C2C zal Celtel Congo voorzien van toegang tot het internet (backbone) via de satelliet. Om dit mogelijk te maken heeft C2C twee satelliet-grondstations in Congo geplaatst, één in Brazzaville en één in Point Noire. Daarnaast worden C2C's Teleport en hogesnelheidsinfrastructuur in Nederland gebruikt om de CelTel WAP service met de rest van de wereld te verbinden. Daarnaast verzorgt en beheert C2C de benodigde WAP hardware.

Toekomstige samenwerking
Celtel heeft voor C2C gekozen doordat C2C de gevraagde diensten op korte termijn kan leveren en een totaaloplossing kan bieden tegen een goede prijs. Dankzij de ervaringen die worden opgedaan met dit baanbrekende project, beschikt C2C over een uitstekende uitgangspositie om MSI Cellular ook in de toekomst van dienst te zijn bij hun uitbreidingsplannen voor het aanbieden van mobiele ISP oplossingen. Uiteindelijk zullen deze diensten worden aangeboden op alle 11 netwerken van Celtel die op dit moment in Afrika al in gebruik of in aanbouw zijn. MSI's doel is het opbouwen van een pan-Afrikaanse ISP service gebaseerd op draadloze technologie.
Profiel MSI Cellular Investments
MSI Cellular Investments is een partner in GSM netwerken in elf Afrikaanse landen: Burkina Faso, Tsjaad, Congo Brazzaville, Democratische Republiek Congo, Egypte, Gabon, Malawi, Sierra Leone, Uganda, en Zambia, en is momenteel bezig met de verwerving van nog meer GSM licenties in de overige landen in Afrika.
Verwachte marktontwikkelingen
Op dit moment zijn er ongeveer 40 actieve GSM netwerken op het Afrikaanse continent, met meer dan 5 miljoen gebruikers van mobiele telefonie. MSI Cellular Investments verwacht dat het aantal gebruikers het komende jaar zal verdubbelen en dat over een jaar of drie het aantal GSM netwerken zelfs meer dan verdubbeld zal zijn. Hiermee is Afrika een van meest dynamische groeimarkten voor mobiele communicatie. In de meeste Afrikaanse landen zal het aantal mobiele telefoonaansluitingen het aantal vaste telefoonaansluitingen binnen enkele jaren overtreffen.

//////

Profiel C2C
C2C is een in Nederland gevestigd onafhankelijk Internationaal Telecommunicatiebedrijf, dat haar diensten via de satelliet aanbiedt. C2C exploiteert een Satelliet teleport in Biddinghuizen en Data/Voice faciliteiten in Amsterdam. C2C bedient afnemers in Afrika, Azië, Oost Europa en het Midden Oosten met specifieke diensten zoals Wholesale Voice, Data en Internet Access. Met deze diensten kunnen secundaire Netwerkoperators, ISP's en Multimediabedrijven zowel qua prijs als kwaliteit concurrerend werken.
Carrier to Carrier Telecom NV. is vanaf 1 juli a.s. een volle dochteronderneming van Blue Fox Enterprises N.V.
Profiel Blue Fox Enterprises
Blue Fox Enterprises N.V. is een snelgroeiende ICT-dienstverlener. Blue Fox Enterprises houdt zich bezig met gespecialiseerde distributie van soft- en hardware in combinatie met diensten zoals internet, satelliet telecommunicatie, opleidingen, detachering, werving en selectie en het uitgeven van magazines. Blue Fox Enterprises is sinds 21 mei 1999 genoteerd aan de Officiële Markt van de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges N.V.
Surf voor een bezoek aan Blue Fox naar: www.bluefox.nl
NEEM VOOR MEER INFORMATIE CONTACT OP MET:

Steven Bessem
Vice-president Marketing en Sales C2C Telecom N.V. Telefoon: 0321 330510; E-mail: (bessem@carrier2carrier.com)
Sjoerd W. Eisma,
Voorzitter Raad van Bestuur Blue Fox Enterprises N.V. Telefoon: 078 649 29 99, E-mail: (sjoerd.eisma@bluefox.nl)
Graham Matthews
Directeur, ISP Services MSI Cellular Investments Telefoon: + 44 20 7499 6019; E-mail: matthews.g@msi-cellular.comRevisiedatum : 09-06-00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie