Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen latere sluitingstijd Haagse raamprostitutie tijdens EK

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Geen latere sluitingstijden raamprostitutie tijdens Euro 2000

Rectificatie op eerder verzonden persbericht

9 juni 2000

De burgemeester van Den Haag heeft een verzoek van een exploitant van prostitutiepanden om tijdens Euro 2000 een uur langer open te mogen blijven afgewezen.

De sluitingstijden zijn in september 1999 ingevoerd om de criminaliteit in en rondom de straten waar raamprostitutie wordt bedreven terug te dringen. Deze maatregel sorteert effect.

De ervaringen bij belangrijke voetbaltournooien hebben laten zien dat voetbalsupporters zich na afloop van een wedstrijd soms uitbundig kunnen gedragen in de binnenstad. Indien de raamprostitutiebedrijven tijdens Euro 2000 langer open zijn dan de omliggende horeca is dan ook niet uit te sluiten dat groepen feestvierders in de desbetreffende straten voor overlast kunnen gaan zorgen.

Het beleid van de gemeente om, in het belang van de omwonenden, de prostituees en de exploitanten, een redelijke mate van orde en rust tijdens de nacht in de prostitutiegebieden te bereiken zou daarmee ernstig worden gefrustreerd. Het verzoek wordt om die reden niet gehonoreerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie