Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Orde Medisch Specialisten eens met toelatingsovereenkomst

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ALV stemt op 8 juni 2000 in met model toelatingsovereenkomst

9 juni 2000

Donderdag 8 juni jongstleden heeft de Algemene Ledenvergadering van de Orde met grote meerderheid ingestemd met de
model-toelatingsovereenkomst (MTO) en het model voor het document medisch staf (DMS). Met dit besluit is een einde gekomen aan een langdurig en intensief traject van onderhandelingen met de NVZ vereniging van ziekenhuizen, de ministeries van VWS en Financiën en het Lisv.

In 4 opeenvolgende ledenvergaderingen en tijdens 5 voorlichtingsbijeenkomsten in het land zijn MTO en DMS uitgebreid met de leden besproken. En dat is het waard geweest. Het gaat per slot van rekening om de belangrijkste overeenkomst die de vrijgevestigde medisch specialist - naast zijn maatschapsovereenkomst - beroepshalve aangaat. Uiteindelijk hebben alle inspanningen geresulteerd in een groot draagvlak voor goedkeuring van dit pakket.

De combinatie van MTO en DMS bevat alle noodzakelijke ingrediënten om van het beoogde 'co-makership' tussen ziekenhuisdirectie en medisch specialisten een succes te maken. Het zelfstandig ondernemerschap is gewaarborgd en de inbreng van medisch specialisten bij de vaststelling van de omvang en inrichting van de patiëntenzorg is op alle denkbare niveaus gegarandeerd.

De doorwerking van collectief gemaakte afspraken in het DMS in de individueel af te sluiten toelatingsovereenkomst vormt een wezenlijke breuk met het verleden, maar opent tegelijk een perspectiefrijk venster naar de toekomst. Die breuk heeft bij de leden uiteraard onzekerheden opgeroepen en daarvoor heeft het Bestuur alle begrip. Des te groter is het compliment dat de Ledenvergadering van de Orde toekomt: zij heeft de moed gehad om te kiezen vóór de kansen die het pakket van MTO en DMS biedt!

De verkregen instemming van de Ledenvergadering betekent echter niet dat we het dossier MTO/DMS nu kunnen sluiten. Vanaf dit moment zal het implementatietraject natuurlijk alle aandacht vragen. Wij bekijken op dit moment nog hoe wij u de komende tijd zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij de aanpassing van uw contractrelatie met uw ziekenhuis. Eén van de activiteiten in dat kader is in ieder geval een voorlichtingsbijeenkomst voor stafmedewerkers van medische staven, die op 27 juni aanstaande wordt gehouden. De uitnodigingen daarvoor zijn inmiddels verstuurd. Over eventuele andere ondersteunende activiteiten zullen wij de leden zo spoedig mogelijk informeren.


© copyright ORDE 2000 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie