Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie verhindert actie SP lobby-top Europese ondernemers

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij


Brusselse politie verhindert actie SP bij lobby-top Europese ondernemers


09-06-2000 Een delegatie van de SP is in Brussel aanwezig geweest om aan de deelnemers van deze top een rode kaart uit te reiken wegens het ‘spelbederf' dat van deze top uitgaat. Rondom het Sheraton-hotel waar de top plaatsvindt, is een politiemacht aanwezig die mededeelt dat iedere samenscholing en iedere meningsuiting verboden is. Eerst heeft men de aanwezige SP-leden gesommeerd hun demonstratie-jacks uit te trekken, hen vervolgens gefouilleerd en uiteindelijk om 11.30 uur gesommeerd om zelf te vertrekken of afgevoerd te worden. Ondanks deze stelselmatige tegenwerking kon toch nog een aantal rode kaarten aan de deelnemers worden overhandigd.
Vanaf vrijdagmorgen 9 juni is in Brussel de top van het Europese bedrijfsleven bijeen. Tot de deelnemers behoren kopstukken van bedrijven als Philips, Microsoft Europe, ING, AKZO Nobel, KruppThyssen, Randstad en Reed Elsevier. Terwijl nationale parlementen steeds meer buiten spel komen te staan en hun macht naar Brussel zien verdwijnen, stellen de grote ondernemingen alles in het werk om meer invloed op de Europese regelgeving te krijgen. De leden van de Europese Commissie zijn bij dit samenzijn uitgenodigd.

Dit betekent dus dat de top van het bedrijfsleven volledig wordt afgeschermd, en dat anderen op geen enkele wijze wordt toegestaan om blijk te geven van hun kritiek op deze ondemocratische ontwikkeling. De SP is over deze gang van zaken ernstig verontrust en zal van zaken zal deze verontrusting laten blijken aan de Europese Commissie en de locale besturen van Brussel en Sint Joost-ten-Node.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie