Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: kwaliteitsverbetering bloedplaatjesconcentraten

Datum nieuwsfeit: 09-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Optimising quality of platelet transfusions
Datum vrijdag 09-06-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. E.H. Kostelijk

Promotor prof. dr. W.G. van Aken

Bloedplaatjes zijn nodig voor de bloedstolling. Een tekort aan bloedplaatjes kan tot bloedingen leiden. Om een tekort te voorkomen of aan te vullen, kan men bloedplaatjes toedienen via een transfusie. Dit gebeurt in de vorm van concentraten van bloedplaatjes, de plaatjesconcentraten (PCs). Deze worden gemaakt uit meerdere donaties bloed. Het gebruik van PCs kent enkele beperkingen. Een PC is maar vijf dagen houdbaar en verder kunnen er na een transfusie met PCs reacties optreden, die voornamelijk veroorzaakt worden door restjes witte bloedcellen (leukocyten) in de PC. Kostelijk onderzocht methoden die gericht zijn op leukocytvermindering en het optimaal bewaren van PCs.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie